Θεσσαλονίκη: «Μην παρκάρετε μπροστά σε κάδους» – 150 ευρώ το πρόστιμο – Μηδενική ανοχή από τη Δημοτική Αστυνομία


Ρεπορτάζ: theopinion.gr- Δημήτρης Συρμάτσης

Σαφάρι της Δημοτικής Αστυνομίας στην Θεσσαλονίκη για την παράνομη στάθμευση οδηγών μπροστά σε κάδους απορριμμάτων.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πλήθαιναν οι καταγγελίες στην δημοτική αστυνομία του δήμου Θεσσαλονίκης για ΙΧ που παρκάρουν μπροστά σε κάδους απορριμμάτων. Οι καταγγελίες δεν ήταν μόνο από τους εργάτες καθαριότητας που σε κάθε δρομολόγιο έβλεπαν να μην μπορούν να κάνουν σωστά την αποκομιδή αλλά και από τους κατοίκους τόσο κεντρικών οδών όσο και στις γειτονιές.

Ο κανονισμός καθαριότητας του κάθε Δήμου απαγορεύει την στάση και την στάθμευση μπροστά από κάδους απορριμμάτων και την τιμωρεί με πρόστιμο που στην περίπτωση του δήμου Θεσσαλονίκης ανέρχεται σε 150 ευρώ.

Στην Θεσσαλονίκη από 1-10-22 μέχρι και τις αρχές Μαΐου έχουν βεβαιωθεί 431 παραβάσεις σε οχήματα που κλείνουν κάδους.

«Η στάθμευση μπροστά από κάδο απορριμμάτων δημιουργεί αλυσιδωτά προβλήματα στην ροή της κυκλοφορίας και την απρόσκοπτη εργασία των απορριμματοφόρων» τονίζει στο TheOpinion ο Δημήτρης Δαγκλής εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα δημοτικής αστυνομίας στο δήμο Θεσσαλονίκης.

«Πρόκειται για μια κακιά συνήθεια, είτε την πράττουμε για λίγα λεπτά είτε για ώρες ολόκληρες. Η κίνησή μας αυτή έχει πολλές επιπτώσεις, μιας και επηρεάζει αρκετούς συμπολίτες μας» προσθέτει.

Πηγή: theopinion.gr

Κοινοποίηση