Θεσσαλονίκη: Μυστικό σινιάλο σε καφέ μπαρ κάνει τις γυναίκες να νιώθουν ασφαλείς

(Φωτογραφία αρχείου)

Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Απότα- othernews.gr

Οδηγίες για τις γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο δίνει καφέ μπαρ στην περιοχή της Ηλιούπολης, στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, εάν μια γυναίκα υφίσταται παρενόχληση ή κινδυνεύει, έχει τη δυνατότητα να λάβει βοήθεια από το προσωπικό απλώς παραγγέλνοντας κάτι να πιει. Αυτό το «κάτι» είναι πολύ συγκεκριμένο -ανάλογα τις ανάγκες- και αναγράφεται σε ενημερωτική πινακίδα που βρίσκεται αναρτημένη στις γυναικείες τουαλέτες της επιχείρησης. Μάλιστα, δίνονται δύο επιλογές για μέρα και νύχτα ώστε ο θύτης να μην αντιληφθεί το παραμικρό.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει στο othernews.gr η Σ.Α., ιδιοκτήτρια του καφέ μπαρ, πρωτοείδε τον εν λόγω κώδικα επικοινωνίας σε αντίστοιχο κατάστημα στο Βόλο και θέλησε να τον υιοθετήσει. «Θορυβήθηκα», αναφέρει, «όταν κάποια στιγμή αντιλήφθηκα ένα περιστατικό με μία κοπέλα που φαινόταν να κινδυνεύει αλλά μέχρι να αντιδράσω, αυτός την πήρε και έφυγε».

Ερωτηθείσα για το αν έχει δεχθεί σχόλια για την ενημερωτική πινακίδα, απαντά «δεκάδες γυναίκες μου έχουν πει “μπράβο”, ανακουφίζονται που έχουν επιλογή στο κατάστημά μου» ενώ παράλληλα τονίζει την ανάγκη να πάρουν και άλλοι συνάδελφοί της αυτή την πρωτοβουλία.

«Θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή μας να προσφέρουμε στους πελάτες μας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σ’ ένα όμορφο περιβάλλον. Ταυτόχρονα, θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή μας και το να νιώθουν ασφαλείς. Υπάρχουν τρόποι και σίγουρα, αυτός είναι ένας» σημειώνει.

Πηγή: othernews.gr

Κοινοποίηση