Γιατί δεν πήρε «Γαλάζια Σημαία» η Κυανή Ακτή Σερρών- Τι απάντησε η Εθνική Επιτροπή Κρίσεων


Χωρίς «Γαλάζια Σημαία» είναι για μία ακόμη χρονιά, οι παραλίες του νομού Σερρών.

Παρά το γεγονός ότι κατατέθηκε υποψηφιότητα από τον Δήμο Αμφίπολης για την Κυανή Ακτή Σερρών, ωστόσο αυτή απορρίφθηκε από την Εθνική Επιτροπή Κρίσεων.

Συγκεκριμένα, στην απόφασή της η Εθνική Επιτροπή Κρίσεων επισημαίνει τα εξής:
«Η Εθνική Επιτροπή Κρίσεων μετά την εξέταση και αξιολόγηση των αιτήσεων υποψήφιων για βράβευση ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών, με τη Γαλάζια Σημαία, προέβη στην παρακάτω απόφαση όσον αφορά στην ακτή Κυανή:
Η αίτηση υποψηφιότητας της ακτής σας Κυανή παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις όσον αφορά την οργάνωσή της σύμφωνα με τα Κριτήρια του Προγράμματος.
Το φωτογραφικό υλικό δεν τεκμηριώνει την οργάνωση και την υποδομή της ακτής την κολυμβητική περίοδο του 2022.
Ως εκ τούτου η Εθνική Επιτροπή Κρίσεων δεν προώθησε, προς την Διεθνή Επιτροπή Κρίσεων του Προγράμματος, την αίτηση της ακτής σας Κυανή για τη φετινή χρονιά. Εύχεται να την αξιολογήσει για βράβευση το 2024».

Σε επιστολή της προς τον Δήμο Αμφίπολης, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, αφήνει ένα «παραθυράκι» για την υποψηφιότητα της παραλίας για το 2024 και αναφέρει τα εξής:
«Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης θεωρεί την ακτή σας υποψήφια για βράβευση το 2024.
Το έντυπο υλικό (αφίσες, φυλλάδια, κλπ.) θα σας αποσταλεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου ώστε να ετοιμάσετε τον Πίνακα Ανακοινώσεων.
Όλες οι απαραίτητες οδηγίες για την σωστή οργάνωση της ακτής σας, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του προγράμματος.
Αφού οργανώσετε την ακτή σας, θα πρέπει να στείλετε το απαραίτητο φωτογραφικό αποδεικτικό υλικό για να το αξιολογήσουμε και να σας συμβουλεύσουμε για πιθανέ αναγκαίες μετατροπές στον Πίνακα Ανακοινώσεων και σε άλλα στοιχεία οργάνωσης της ακτής.
Οι υποψήφιες ακτές θα πρέπει να λειτουργήσουν την καλοκαιρινή περίοδο 2023 με την απαραίτητη οργάνωση που ζητά το Πρόγραμμα. Θα πρέπει να τοποθετηθεί, οπωσδήποτε σε εμφανές σημείο του Πίνακα Ανακοινώσεων η αφισέτα «Υποψήφια ακτή για βράβευση το έτος 2024».
Στα μέσα Οκτωβρίου θα σας σταλούν ηλεκτρονικά οι απαραίτητοι κωδικοί για να υποβάλετε τη νέα αίτηση υποψηφιότητας για το 2024 την οποία ελπίζουμε να συμπληρώσετε και να υποβάλετε εγκαίρως με τα απαραίτητα συνημμένα για βράβευση.
Υπενθυμίζουμε ότι οι Αιτήσεις Υποψηφιότητας υποβάλλονται μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία χρειασθείτε».

Κοινοποίηση