ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Ο πετυχημένος “επενδυτής” του Μητσοτάκη και του Άδωνη στην ΕΒΖ πιάστηκε με το … σιλό στην πλάτη!

«Ο πετυχημένος “επενδυτής” του Μητσοτάκη και του Άδωνη στην ΕΒΖ πιάστηκε με το … σιλό στην πλάτη» αναφέρει μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, σχολιάζοντας τα όσα διαδραματίστηκαν το Σάββατο 6 Μαϊού στο εργοστάσιο ζάχαρης Σερρών.

Αναλυτικά η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου του 2019, ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Άδωνης Γεωργιάδης, μετά βαΐων και κλάδων μας παρουσίασε τον κ. Χρήστο Καραθανάση, ως επιτυχημένο «επενδυτή» των δύο εργοστασίων Ζάχαρης στο Πλατύ και στις Σέρρες.

Αυτόν που, ενώ χρωστούσε 500 χιλ. ευρώ στην βιομηχανία ζάχαρης και δεν τα είχε εξοφλήσει, η κυβέρνηση Μητσοτάκη τον προώθησε για να διαχειριστεί την «ατμομηχανή» της γεωργικής βιομηχανίας στο Νομό Σερρών. Η περηφάνια του μακεδονικού κάμπου από το 1962, η κρατική επένδυση που έστεκε όρθια 60 χρόνια και παραδόθηκε το 2019 από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στον Σερραίο «επενδυτή» έτοιμη για παραγωγή χιλιάδων τόνων ζάχαρης, σήμερα δεν υπάρχει! Όπως δεν υπάρχει πλέον τευτλοκαλλιέργεια. Όπως τέσσερα χρόνια δεν έχει παραχθεί κόκκος ζάχαρης. Η Ελλάδα από χώρα παραγωγός και εξαγωγέας ζάχαρης καταντήσαμε να εισάγουμε μόνο το πολύτιμο προϊόν

Τον Φεβρουάριο του 2023 διαπιστώθηκε καταστροφή και πλιάτσικο βιβλικών διαστάσεων στο εργοστάσιο του Πλατέος,σε εγκαταστάσεις που αποτελούν δημόσια περιουσία, με την ανοχή των αρίστων. Τα ¾ του υπάρχοντος εξοπλισμού, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων λεηλατήθηκαν από τον «επενδυτή» του Άδωνη.

Μετά την αδιανόητη καταστροφή στο Πλατύ και παρά τη δικαστική απόφαση έκπτωσής του, ο «επενδυτής» επιχείρησε το Σάββατο 6 Μαΐου να αφαιρέσει με ειδικά φορτηγά και τεράστιους γερανούς, από το εργοστάσιο των Σερρών ,δύο ή περισσότερα τεράστια ανοξείδωτα σιλό, αξίας εκατομμυρίων ευρώ. Το γεγονός ότι το εργοστάσιο έχει εγγύτητα με τον πολεοδομικό ιστό της πόλης των Σερρών –σε αντίθεση με αυτό στο Πλατύ– ήταν μάλλον η κρίσιμη παράμετρος που το έσωσε, αφού το επιχειρούμενο πλιάτσικο έγινε αντιληπτό με αποτέλεσμα την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών και της Αστυνομίας και την αποτροπή της κλοπής

Αυτό βέβαια είναι παντελώς αδιάφορο για τους 4 πρώην (πλέον) βουλευτές της ΝΔ και εκ νέου υποψήφιους, που τηρούν σιγή ιχθύος, αναζητώντας την ψήφο των Σερραίων που θα τους δώσει την βουλευτική ιδιότητα, για να συνεχίσουν το «έργο» τους που δεν είναι άλλο παρά η… συνεχιζόμενη απαξίωση του τόπου. Είναι αδιάφορο για τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σπυρόπουλο για το Δήμαρχο κ. Χρυσάφη.

Ο κρυπτόμενος τέως Υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής μας παρουσιάζει μακέτες μέσω facebook, και κόπτεται για το ενδιαφέρον του για τους αγρότες, ενώ την ίδια ώρα τα σιλό του εργοστασίου είναι στο φορτηγό και φεύγουν… Τόσο νοιάστηκε και νοιάζεται για τους αγρότες.

Ο Σερραϊκός λαός όμως δεν παραπλανάται.

Γνωρίζει πολύ καλά ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το εργοστάσιο, με τα όποια προβλήματά του, λειτουργούσε ενώ επί κυβέρνησης ΝΔ έκλεισε και σήμερα λεηλατείται!

Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησης της ΝΔ στο Νομό μας.

Λουκέτα και εκποίηση όλων! Όσο για τα «έργα», αυτά έχουν πλέον την μορφή… μακέτας, για να πείσουν όσους έχουν μνήμη χρυσόψαρου.

Κοινοποίηση