Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση εκκένωσης σχολικού συγκροτήματος λόγω σεισμού στον Δήμο Βισαλτίας


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 10 Μαΐου 2023, Ημερίδα Πολιτικής Προστασίας και άσκηση εκκένωσης του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Νιγρίτας με την κωδική ονομασία «ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΑΓΛΗΣ 2023», με την ενεργή συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η Άσκηση διοργανώθηκε από τον Δήμο Βισαλτίας – Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών – Τμήμα Πολιτικής Προστασίας.

Στην ημερίδα και την άσκηση συμμετείχαν επίσης εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Σερρών και του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ν. Σερρών. Κατά την διάρκεια της άσκησης έγινε επίδειξη χρήσης πυροσβεστικών μέσων από την Π.Κ. Νιγρίτας και ασθενοφόρου από το ΕΚΑΒ, με την συμβολή του Α.Τ. Νιγρίτας.

Σκοπός της Ημερίδας – Άσκησης ήταν η ενημέρωση, εκπαίδευση και εξοικείωση του μαθητικού δυναμικού, των γονέων και των στελεχών της εκπαίδευσης στη διαχείριση κρίσεων και κινδύνων στο σχολικό περιβάλλον και εκτός αυτού, εξαιτίας φυσικών, ανθρωπογενών καταστροφών και απειλών. Η επίτευξη μέγιστου βαθμού συνεργασίας και ταχύτητας αντίδρασης μεταξύ των φορέων Πολιτικής Προστασίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης στα όρια του Δήμου Βισαλτίας. Επιπλέον σημαντικό μέρος αποτελούσε η ανάδειξη της αξίας του εθελοντισμού με την έμπρακτη συμμετοχή Εθελοντικών Ομάδων.

Κοινοποίηση