Συγκέντρωση την Κυριακή στις Σέρρες από τον Σύλλογο Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών

(Φωτογραφία αρχείου)

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, στις 12 το μεσημέρι, στις Σέρρες, στον πεζόδρομο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ερμού και Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο Σύλλογος Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28-02-2023 διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή, αρμόδιου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Σερρών καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν και προσθέτει στην ανακοίνωσή του τα εξής:
«Οι ΑμεΑ γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι η εμπορευματοποίηση βασικών κοινωνικών αγαθών (βλέπε υγεία, πρόνοια, κοινωνική φροντίδα κα), η λειτουργία τους με κριτήριο το κέρδος, αναπόφευκτα οδηγεί στην απαξίωση, στον τεμαχισμό, στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων δομών και υπηρεσιών, στη μετατροπή τους σε πεδίο σύγκρουσης συμφερόντων και ληστρικής εκμετάλλευσης των βασικών ανθρώπινων αναγκών.
Ζωτικής σημασίας ζητούμενα για τους ανθρώπους καταλήγουν να είναι εμπορεύματα, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που τα έχουν ανάγκη να πληρώνουν όλο και μεγαλύτερα ποσά για να τα λάβουν στην απαραίτητη ποιότητα και ποσότητα, η εκμετάλλευση των εργαζομένων που τα παράγουν/παρέχουν να εντείνεται, η διαπλοκή κράτους-πολιτικών-εταιρειών να μεγαλώνει. Στο τέλος και η ίδια η ζωή, η ασφάλεια των ανθρώπων, η καθημερινότητα που ζούμε καθίσταται μία Ρωσική ρουλέτα, που περιγράφεται γλαφυρά από τη φράση «πάμε και όπου βγει» …μία διαδρομή στο τέλος της οποίας βρίσκονται εγκλήματα όπως των Τεμπών.
Οι κυβερνήσεις, τα πολιτικά πρόσωπα, όσοι από θέσεις εξουσίας, σχεδιάζουν, υλοποιούν και εφαρμόζουν αυτή την πολιτική, έχουν ο κάθε ένας το δικό του μερίδιο ευθύνης και ενοχής για τα θύματα που προκαλούν. Οι απλοί άνθρωποι, οι εργαζόμενοι, οι αδύναμοι, τα θύματα αυτής της πολιτικής οφείλουμε να παλέψουμε ώστε αυτές οι ευθύνες να αποδοθούν, να μην κουκουλωθεί κανένα έγκλημα ..,Να παλέψουμε ώστε οι ζωές μας να μην ορίζονται από τα κέρδη, από τα συμφέροντα των λίγων, αλλά από τις ανάγκες μας και δυνατότητες της εποχής (επιστήμη- τεχνολογία- παραγωγή)».

Κάλεσμα συμμετοχής απηύθυνε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σερρών, αναφέροντας σε ανακοίνωσή του τα εξής:
«Μην χάσει η Βενετιά βελόνι, ή μην μείνει η Βουλή από Καραμανλήδες !
Ξαμολύθηκαν λοιπόν λιτοί και δεμένοι για να ξαναβγεί αυτός που έλεγε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα ασφαλείας στον ελληνικό σιδηρόδρομο. Και μιλάνε για καιρούς δοξασμένους του έθνους ξανά. Και η Άννα του τρένου πρέπει να ξεχάσει και να μην κλάψει για τα χαμένα της παιδιά στα Τέμπη.
Αλήθεια ποσό κοστίζουν 57 ψυχές στα Σέρρας;
Φθάσατε σε σημείο να χρησιμοποιήσετε ακόμη και την ομάδα του νομού μας, τον ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟ για την προπαγάνδιση του Καραμανλή!
Πόσος ξεπεσμός πια;
Αλλά ας μιλήσουμε και για την ταμπακέρα, για τα μεγάλα έργα Καραμανλή στο νομό.
Ο νομός Σερρών που έβγαζε κάποτε 8 βουλευτές και τώρα με το ζόρι 5 και στις επόμενες 4 !
Ο νομός Σερρών από τους τελευταίους στην ανάπτυξη.
Ο νομός Σερρών με πληθυσμιακή μείωση 30% την τελευταία δεκαετία.
Ο νομός Σερρών με τα κλειστά εργοστάσια της ΕΒΖ, των ορυζόμυλων, των εργοστασίων τομάτας κλπ.
Ο νομός Σερρών της νέας μετανάστευσης.
Το δημοτικό γήπεδο Σερρών που η ομάδα ανεβαίνει στη Super League και δεν ξέρει αν θα παίξει εκεί λόγω μη έργων.
Ο νομός Σερρών με μια από τις καλύτερες ομάδες κολύμβησης , συγχρονισμένης και πόλο χωρίς 50ρα πισίνα !
Ο νόμος Σερρών με κλειστό γυμναστήριο που δεν χωράνε ούτε 700 θεατές.
Ντράπηκε και η ντροπή μαζί σας
Αιδώς Αργείοι….!!
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ !
ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΟΜΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΤΕΜΠΩΝ
Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, στις 12 το μεσημέρι, στις Σέρρες, στον πεζόδρομο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ερμού και Κωνσταντίνου Καραμανλή..».

Κοινοποίηση