Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Φωτεινή έδωσε μάχες για την πάταξη των ελληνοποιήσεων»- Γιάννης Βλαχάκης: «Μόνο η Φωτεινή Αραμπατζή είναι ικανή να “σπάσει αυγά”» (Βίντεο)


Με στοίχημα την αντιμετώπιση της απάτης, της αισχροκέρδειας, της παραοικονομίας και της απαξίωσης κορυφαίων ελληνικών προϊόντων, με «ναυαρχίδα» τη φέτα, η Φωτεινή Αραμπατζή ξεκίνησε τη θητεία της στο ΥΠΑΑΤ τον Ιούλιο του 2019 με την εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη να «σπάσει αυγά».
Στόχος ο εξορθολογισμός της αγοράς, η προστασία του καταναλωτή και η απόδοση δίκαιων τιμών στους παραγωγούς, μετά από πολλά χρόνια.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Με αρμοδιότητα, μεταξύ άλλων, την ελληνική κτηνοτροφία και τα τρόφιμα επί των ημερών της στο ΥΠΑΑΤ:
• Θεσπίστηκε το αυστηρότερο κυρωτικό πλαίσιο, που υπήρξε ποτέ και οι ελληνοποιήσεις κατέστησαν ποινικό αδίκημα.
• Για πρώτη φορά τέθηκαν κανόνες λειτουργίας και ελέγχου παραγωγής και διακίνησης στα αυγά και στο μέλι
• Νομοθετήθηκε η συμπερίληψη της αυγοπαραγωγής στα ισοζύγια του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ και στην εφαρμογή «ΑΡΤΕΜΙΣ».
• Τέθηκε σε λειτουργία το Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο (ΦΕΚ 1560 Β/17-04-2021) εφαρμόζοντας το σύστημα «ΑΡΤΕΜΙΣ» και στο μέλι.
• «Μπήκε μαχαίρι» στο απόστημα των εκκρεμών υποθέσεων της επιτροπής παρατυπιών και παραβάσεων του ΥΠΑΑΤ της περιόδου 2015-2019, ξεκολλώντας 1.500 περίπου υποθέσεις ελέγχων, που έμεναν στο συρτάρι και δεν επιβάλλονταν ποινές.
• Επιβλήθηκαν τα αυστηρότερα πρόστιμα, που προβλέπονταν ποτέ, σε όσους αισχροκερδούσαν σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών, “βάζοντας φρένο” στις αθρόες εισαγωγές «μαϊμού» ελληνικών προϊόντων.
• Τέθηκε σε εφαρμογή ένα ολιστικό σχέδιο συνδυαστικών ελέγχων από το στάβλο μέχρι το ράφι, με στόχο, οι έλεγχοι αυτοί να αποτελέσουν τη νέα «κανονικότητα» στη χώρα και για τα επόμενα χρόνια».

Γιάννης Βλαχάκης: «Μόνο η Φωτεινή Αραμπατζή είναι ικανή να “σπάσει αυγά”»

Ο Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αυγού και Προϊόντων Αυγού Γιάννης Βλαχάκης στο podcast του Νίκου Φιλιππίδη «Περί αυγού ο λόγος» δίνει εύσημα στη Φωτεινή Αραμπατζή για την ικανότητά της να… «σπάει αυγά»!

Κοινοποίηση