Συνεχίζει τις επαφές ο Κ. Καραμανλής-Περιοδεία σε χωριά του Δήμου Σιντικής

Συνεχίζει τις επισκέψεις του στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, ο τέως Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και υποψήφιος βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο κ. Καραμανλής βρέθηκε για μια ακόμη φορά στο Δήμο Σιντικής και πιο συγκεκριμένα στις κοινότητες Λιβαδιά, Κερκίνη, Μοναστηράκι, Ροδόπολη, Άνω και Κάτω Πορόια και συνομίλησε με τους κατοίκους των περιοχών.

«Τα Άνω Πορόια μαζί με την Κερκίνη μπορούν πραγματικά να ηγηθούν στην ήπια τουριστική ανάπτυξη της περιοχής» ανέφερε μεταξύ άλλων σε γραπτή του δήλωση ο κ. Καραμανλής και συνέχισε: «τα προηγούμενα χρόνια μπήκαν οι βάσεις για τη δημιουργία βασικών υποδομών, που ήταν αναγκαίες και τώρα έχει έρθει πλέον η ώρα να γίνει με οργάνωση και σχέδιο το επόμενο βήμα, που θα φέρει περισσότερους επισκέπτες στον τόπο μας.»

Διαβάστε αναλυτικά την δήλωση του κ. Καραμανλή

«Βρέθηκα για μια ακόμη φορά χθες στο Δήμο Σιντικής, στις κοινότητες Λιβαδιά, Κερκίνη, Μοναστηράκι, Ροδόπολη, Άνω και Κάτω Πορόια και είχα την ευκαιρία να κάνω πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τους συμπολίτες μου εκεί.
Πρώτα απ’ όλα τα Άνω Πορόια μαζί με την Κερκίνη μπορούν πραγματικά να ηγηθούν στην ήπια τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Τα προηγούμενα χρόνια μπήκαν οι βάσεις για τη δημιουργία βασικών υποδομών, που ήταν αναγκαίες και τώρα έχει έρθει πλέον η ώρα να γίνει με οργάνωση και σχέδιο το επόμενο βήμα, που θα φέρει περισσότερους επισκέπτες στον τόπο μας.
Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα, είναι αυτό της άρδευσης, καθώς οι κοινότητες εδώ δεν έχουν ΤΟΕΒ αλλά δημοτικό αρδευτικό δίκτυο.
Πρόκειται για ένα θέμα που το έχουμε συζητήσει διεξοδικά, έχουμε προχωρήσει στον γενικό σχεδιασμό και έχει ήδη γίνει το πρώτο βήμα, με τη μελέτη του 2ου αρδευτικού, με το οποίο υπάρχει άμεση σύνδεση.
Είναι ένα έργο που μπαίνει πλέον σε προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία, σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς φορείς ώστε να λυθεί οριστικά αυτό το πρόβλημα, όπως ακριβώς έγινε και με το ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου.
Μαζί συνεχίζουμε.»
Κοινοποίηση