Ο Ασ. Δουβίτσας νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. Βισαλτίας

(Φωτογραφία αρχείου από συνεδρίαση του Δ.Σ. Βισαλτίας)

Δεν αποτέλεσε έκπληξη το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας, για την ανάδειξη νέου Προέδρου στο Δημοτικό Συμβούλιο Βισαλτίας.

Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και νέος Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Αστέριος Δουβίτσας, ενώ- στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου- ανακοινώθηκε και επίσημα η σύμπραξη της παράταξης του νυν Δημάρχου Αθανάσιου Μασλαρινού, με την παράταξη του κ. Αστέριου Δουβίτσα.

Το θέμα της εκλογής νέου Προέδρου, τέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βισαλτίας, μετά και την παραίτηση του κ. Θωμά Μπιμπλιά από τη θέση αυτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Infonews24, ο κ. Μπιμπλιάς επικαλέστηκε επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους, υπέβαλλε την παραίτησή του στις 11 Μαΐου, ενώ οι σχέσεις του με την παράταξή του δεν έχουν διαρραγεί.

Υποβλήθηκε μόνο μία υποψηφιότητα από την παράταξη του Δημάρχου , αυτή του κ. Αστέριου Δουβίτσα και δεν υποβλήθηκε καμία διαφορετική πρόταση για την εκλογή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μετά το πέρας της αναφερόμενης διαδικασίας και αφού όλοι οι Σύμβουλοι του Δημοτικού Συμβουλίου ψήφισαν με μυστική ψηφοφορία, έγινε αποσφράγιση των φακέλων και καταμετρήθηκαν σε σύνολο είκοσι (20 ) φακέλων:
-εννέα (9 ) σταυροί προτίμησης για τον υποψήφιο Πρόεδρο κ. Αστέριο Δουβίτσα,
– ένδεκα (11 ) λευκά ψηφοδέλτια.

Μετά την ανωτέρω εκλογή η νέα σύνθεση του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Βισαλτίας για το υπόλοιπο της θητείας έως 31.12.2023 έχει ως εξής:
α. Πρόεδρος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αστέριος Δουβίτσας.
β. Αντιπρόεδρος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ορέστης Τσέλιος.
γ. Γραμματέας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Απόστολος Ντόλκος.

Κοινοποίηση