Γιώργος Αρβανιτίδης: «Η χώρα δεν έχει δοκιμάσει τη συνεννόηση» (Βίντεο)


Την ανάγκη να αυξήσουμε τον πλούτο της χώρας και να δοκιμάσουμε τη συνεννόηση, επισήμανε μιλώντας στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» στη Βεργίνα Τηλεόραση και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Β’ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αρβανιτίδης.

Λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές ο μέχρι πρότινος βουλευτής στην Β’ περιφέρεια της Θεσσαλονίκης και νυν υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Αρβανιτίδης έθεσε τα βασικά ερωτήματα των εκλογών που σύμφωνα με τον ίδιο είναι προς τα πού πάει η χώρα κι εάν έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε με δανεικά και χωρίς νέα παραγωγική βάση.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος χωρίς παραγωγή, «δεν υπάρχει ελπίδα. Πρέπει όλοι να αποφασίσουμε να αυξήσουμε τον πλούτο της χώρας. Την παραγωγή. Το μεγάλο πρόταγμα της χώρας αυτό είναι. Μόνο παράγοντας πλούτο ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν τις ανάγκες τους, οι χώρες γίνονται ανεξάρτητες» σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι παραγωγή δεν είναι μόνο η γεωργία αλλά και το τι θα κάνουμε στη βιομηχανία, στην ενέργεια, σε όσες προμήθειες κάνει το κράτος και εάν θα έχει συμπλήρωμα η ντόπια παραγωγή.

Δεν υπάρχει Α και Β Θεσσαλονίκης

Ο κ. Αρβανιτίδης παρουσίασε μία ολιστική προσέγγιση για την πόλη τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει Α και Β Θεσσαλονίκης. Υπάρχει Θεσσαλονίκη, ένα ευρύτερο μέγεθος που θα πρέπει να παίξει ένα τεράστιο ρόλο στο αύριο και στη χώρα» και πρόσθεσε: «Η Θεσσαλονίκη να κοιτάξει από τη θάλασσα προς τα πάνω, τον ζωτικό χώρο που υπάρχει, Βαλκάνια, Ευρώπη. Για να έχει ένα εξαιρετικό μέλλον».

Όπως είπε, την ευθύνη της πόλης έχουν οι επιχειρηματίες, οι φορείς , η περιφέρεια, η αυτοδιοίκηση, οι βουλευτές. Όλοι πρέπει να κινηθούν στον ίδιο άξονα αυτής της αντίληψης. «Έχουμε μπροστά μας ένα κομβικό σημείο. Ή θα κάνουμε τα ίδια και δε θα αλλάξουμε ή θα συνεννοηθούμε. Τι δεν έχει δοκιμάσει η χώρα; Τη συνεννόηση» κατέληξε.

Κοινοποίηση