H Ford θα μεταμορφώνει την εμπειρία των πελατών της για αγορά ενός EV με τη μέγιστη άνεση και ευκολία!

Του Γιώργου Δαμιανίδη

Μια καινοτόμος εικονική εμπειρία για το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer εισήγαγε τα test drives στην ψηφιακή εποχή νωρίτερα φέτος. Οι πελάτες θα μπορούν επίσης να κλείνουν διαδικτυακά ένα test drive σε πραγματικές συνθήκες, ανάλογα με το πολυάσχολο πρόγραμμά τους, όταν το περιπετειώδες crossover φτάσει στις εκθέσεις αργότερα μέσα στη χρονιά. Τα οχήματα θα μπορούν να παραδίδονται σε αυτούς φορτισμένα για τουλάχιστον 150 km.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι το 77% των αγοραστών αυτοκινήτων προτιμούν σταθερές τιμές, ώστε να γνωρίζουν εκ των προτέρων πόσο θα πληρώσουν και για τι. Γι’ αυτό η Ford κάνει ήδη το παζάρι παρελθόν για τους πελάτες στην Ολλανδία με διαφανή τιμολόγηση. Η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει το «μοντέλο πρακτορείου» σε όλη την Ευρώπη, διασφαλίζοντας ότι οι πελάτες θα λαμβάνουν μια σταθερή τιμή είτε πραγματοποιούν αγορές online είτε στο κατάστημα της επιλογής τους.

Η Ford αντιμετωπίζει επίσης τον πιο ενοχλητικό, σύμφωνα με την έρευνα ‘New Car Buyers’, παράγοντα για τους αγοραστές αυτοκινήτων – και συγκεκριμένα την αβεβαιότητα σχετικά με το πότε θα τους παραδοθεί το νέο τους αυτοκίνητο. Η ξεκάθαρη επικοινωνία, η διαδικτυακή προβολή της κατάστασης της παραγγελίας και η δυνατότητα να κλείνουν διδακτικά χρονοδιαγράμματα παράδοσης θα βοηθήσουν τους πελάτες να κάνουν έγκαιρα τον προγραμματισμό τους.

Το ίδιο ισχύει και για την επιλογή των πελατών να ρωτάνε τους πιστοποιημένους από την Ford εξειδικευμένους εμπόρους για θέματα που σχετίζονται με προδιαγραφές για τις οποίες θέλουν να ενημερωθούν όταν τους παραδοθεί το όχημά τους. Αυτό θα διευκολύνει τους οδηγούς να κυκλοφορήσουν στο δρόμο με τη μέγιστη αυτοπεποίθηση, είτε πρόκειται για έμπειρους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων είτε για αρχάριους… είτε ξεκινούν από τον προαύλιο χώρο του εμπόρου είτε από το σπίτι τους. Οι πελάτες θα μπορούν να κανονίζουν την παράδοση του αυτοκινήτου τους – μια επιλογή που ενδιαφέρει το 69% των νεαρότερων αγοραστών. 

Κάθε νέο όχημα θα φτάνει στους πελάτες με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα πακέτα λογισμικού, τα οποία μπορούν να βελτιωθούν με ενημερώσεις over-the-air. Οι οδηγοί θα απολαμβάνουν τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες της Ford, όπως το BlueCruise που επιτρέπει την οδήγηση χωρίς χέρια και προσήλωση στη οδήγηση – η πρώτη υπηρεσία του είδους που έχει λάβει έγκριση στην Ευρώπη – και συστήματα που μπορούν να ενσωματώσουν ασύρματα τις λειτουργίες ενός smartphone.

Η νέα εμπειρία πελατών της Ford έχει σχεδιαστεί για να συνεχίσει να κάνει τη ζωή των ιδιοκτητών ευκολότερη ακόμη και μετά την αγορά. Η συνεχής υποστήριξη περιλαμβάνει πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα φόρτισης στην Ευρώπη, με περισσότερους από 450.000 φορτιστές, που θα αυξηθούν σε 500.000 μέχρι το 2024, λύσεις φόρτισης στο σπίτι, καθώς και παραλαβή και παράδοση του οχήματος για σέρβις που μπορούν να προγραμματιστούν online, με εξαιρετικά βολικές επιλογές fast-track.

«Η δέσμευση της Ford είναι να αντιμετωπίζει τους πελάτες σαν οικογένεια. Αυτό σημαίνει να κατανοούμε τι χρειάζονται από εμάς για να τους βοηθάμε να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους και στη συνέχεια να κάνουμε τα πάντα για να γίνει αυτό πραγματικότητα», δήλωσε ο Sander. «Το δίκτυο εμπόρων μας σε όλη την Ευρώπη είναι το κλειδί για τον μετασχηματισμό της εμπειρίας αγοράς και ιδιοκτησίας που προσφέρει η Ford – με βάση τις σχέσεις και τη φήμη που έχουν διαμορφωθεί εδώ και δεκαετίες και με την υποστήριξη μιας νέας γενιάς ψηφιακών εργαλείων και προοδευτικού τρόπου σκέψης.»

Κοινοποίηση