Μαθητές και εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου δημιούργησαν το «Ρομποτικό σπίτι»


Για ακόμη μια φορά, εκπαιδευτικοί και μαθητές του ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου καταφέρνουν να κερδίσουν τον θαυμασμό των δημοτών με τις δημιουργίες τους. Αυτή τη φορά, δημιούργησαν το «Ρομποτικό Σπίτι» και το παρουσίασαν έξω από την είσοδο του Δημοτικού Μεγάρου σε μικρούς και μεγάλους, ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτιος Δομουχτσίδης, ο οποίος και τους συνεχάρη για τις καινοτόμες κατασκευές τους.

Μαθητές των Β’ Τάξεων Πληροφορικής και Ηλεκτρολογίας, μέσω του προγράμματος «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ», δημιούργησαν το «Ρομποτικό Σπίτι», το οποίο διαθέτει αυτονομία σε ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς το παράγει μέσω ενός ποδηλάτου και ενός φωτοβολταϊκού. Παράλληλα, διαθέτει διάφορες εσωτερικές κατασκευές, όπως τηλεόραση και ανελκυστήρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι αυτοματισμοί ελέγχονται από τάμπλετ, ακόμη και τα φώτα. Επίσης, έχει και εξωτερικό συναγερμό, ο οποίος βρίσκεται σε ένα ταμπλό με αισθητήρα κίνησης.

Τέλος, κάλεσαν τα παιδιά να μην πετάνε τα παλιά τους παιχνίδια, καθώς, όπως έδειξαν, οι αυτοματισμοί που αυτά διαθέτουν μπορούν να προγραμματιστούν ανάλογα, ώστε να εκτελέσουν όποιες κινήσεις ζητηθούν.

Στην παρουσίαση των καινοτόμων κατασκευών, που πραγματοποιήθηκε έξω από το Δημαρχείο Σιδηροκάστρου, συμμετείχαν ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Τάσος Βρεττός, οι καθηγητές Χρήστος Χούμκοζλης και Μελέτιος Θεοδωρακάκος, καθώς και μαθητές του ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου.

Κοινοποίηση