Το ΤΕΘΑ ζητά 182,4€ από τον Δήμο Σιντικής, ως τίμημα για την εκδήλωση «ΡΟΥΠΕΛ 1941! Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ»- Φ. Δομουχτσίδης: «Εχθρική ενέργεια προς όλους τους δημότες» (Βίντεο)


Το αίτημα του ΤΕΘΑ προς τον Δήμο Σιντικής για υπογραφή βραχυχρόνιας εκμίσθωσης χώρων του ακινήτου «ΦΥΛΑΚΙΟ ΣΣ ΟΥΣΙΤΑΣ (ΡΟΥΠΕΛ)» για την εκδήλωση «ΡΟΥΠΕΛ 1941. Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ» αποτέλεσε το αντικείμενο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης προς τα μέσα ενημέρωσης.

Ο Δήμαρχος Σιντικής, αφού αναφέρθηκε στην πετυχημένη εκδήλωση, που παρά τη βροχή, προσέλκυσε χιλιάδες κόσμου στο Ρούπελ, σημείωσε ότι παραμονές της εκδήλωσης ήρθε το αίτημα του ΤΕΘΑ, με το οποίο ζητάει 182,4€(!) προκειμένου να παραχωρηθεί ο χώρος για τη διοργάνωση του αναβιωτικού δρώμενου.
«Ως Δήμαρχος Σιντικής καυτηριάζω τέτοιου είδους ενέργειες. Δεν είναι για το ποσό, το οποίο είναι ευτελές. Το ζήτημα είναι ηθικό, καθώς το ΤΕΘΑ ζητά χρήματα για μία εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ παραχωρεί το κτήριο της ΛΑΦ χωρίς αντίτιμο στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου. Πρόκειται για μία ακόμη εχθρική ενέργεια προς τους δημότες Σιντικής, που αν αυτές συνεχιστούν, θα πρέπει ως Δήμαρχος Σιντικής, μαζί με όλους τους δημότες, να αντιδράσουμε», τόνισε ο κ. Δομουχτσίδης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη Διοίκηση του ΤΕΘΑ για το όλο θέμα, η οποία επικαλέστηκε ότι αυτό προβλέπει ο Νόμος. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ουδέποτε στο παρελθόν ζητήθηκε κάτι ανάλογο.

«Το θεωρώ προσβολή στη μνήμη των προγόνων μας που πολέμησαν στο Ρούπελ», είπε χαρακτηριστικά.

Κατόπιν ερωτήματος για την παραχώρηση της ΛΑΦ αναφέρθηκε στις ενέργειες που έκαναν όλες οι Δημοτικές Αρχές που πέρασαν τα τελευταία 18 χρόνια και πρόσθεσε:
«Ως Δημοτική Αρχή υποβάλαμε τα περισσότερα αιτήματα για να μας παραχωρηθεί η ΛΑΦ και μάλιστα με σχετικό τίμημα, μέχρι που επικαλέστηκαν νομικά προβλήματα, σημειώνοντας πως όταν ξεπεραστούν θα μας ενημερώσουν. Τελικά, με την επίσκεψη του κ. Χαρδαλιά, τα όποια προβλήματα φαίνεται ξεπεράστηκαν ως διά μαγείας και παραχωρήθηκε στην Μητρόπολη χωρίς τίμημα».

Ο κ. Δομουχτσίδης μετά από σχετική ερώτηση τόνισε ότι ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την επίσκεψή του στο Σιδηρόκαστρο δεν τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να παραχωρήσει τη ΛΑΦ στην Μητρόπολη, με την οποία όπως είπε δεν αντιδικεί ο Δήμος, ενώ αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε ο ίδιος παρουσία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και του Τοπικού Συμβουλίου Σιδηροκάστρου με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο για το θέμα της ΛΑΦ, που παρά την υπόσχεση περί «παγώματος» του θέματος κατά διάρκεια των εκλογών, αυτό δεν ίσχυσε.

Κοινοποίηση