Σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιπυρική περίοδο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών (Βίντεο)


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών και τα πυροσβεστικά κλιμάκια του Νομού Σερρών για το φετινό καλοκαίρι. Ο Διοικητής της Π.Υ. Σερρών Νίκος Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι το προσωπικό και τα μηχανήματα είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

«Η δομή του πυροσβεστικού σώματος είναι τέτοια για να καλύπτει της ανάγκες. Έχουμε αρκετούς πυροσβέστες, θα θέλαμε περισσότερους. Η υποστήριξη σε περίπτωση που γίνει κάποιο μεγάλο συμβάν καλύπτουν τις ανάγκες αντιμετώπισης μεγάλων συμβάντων. Η υποστήριξη που θα έχουμε και φέτος θα είναι σε υψηλό βαθμό, τόσο σε επίγειες, όσο και σε εναέριες δυνάμεις» τονίζει ο Διοικητής της Π.Υ. Σερρών Νίκος Παπαδόπουλος.

Να σημειωθεί ότι από 1ης Μαΐου έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος και οι πυροσβεστικές υπηρεσίες όλης της χώρας είναι σε κατάσταση επιφυλακής για να αντιμετωπιστούν αμέσως τυχόν πυρκαγιές. Για μια ακόμη φορά ο κ. Παπαδόπουλος καλεί τους πολίτες να είναι προσεχτικοί και να μην ανάβουν φωτιές στην ύπαιθρο.

Ο ίδιος ζητά και από τους αγρότες να αποφεύγουν την καύση ξερών χόρτων και καλαμιών γιατί απαγορεύεται, μάλιστα όπως επισημαίνει «τα πρόστιμα από πλευράς του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι “τσουχτερά”».

Κοινοποίηση