Αποκαλύφθηκε πέτρινη βρύση στην πλατεία Ειρήνης Σερρών


Σε μία σημαντική αποκάλυψη προχώρησαν αυτές τις ημέρες τα συνεργεία που εργάζονται στην πλατεία Ειρήνης, της πόλης των Σερρών.

Όπως ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Έργων του Δήμου Σερρών Γιώργος Νυκτοπάτης, στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποκαλύφθηκε μία πέτρινη βρύση 18ου -19ου αιώνα.

Η αποκάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια των εργασιών για την ανάπλαση της πλατείας, που αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης στο Δήμο Σερρών.

Το έργο, προϋπολογισμού 1,345 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το Πράσινο Σημείο, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023 συμβάλλοντας καθοριστικά στην αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής των Σφαγείων.

Προβλέπεται η δημιουργία χώρου πρασίνου και βιοκλιματικές παρεμβάσεις, με στόχο τη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής, ενώ θα τοποθετηθούν υπαίθρια καθιστικά, δύο έξυπνα παγκάκια, τέσσερις υπόγειοι κάδοι οικιακών απορριμμάτων, ποδηλατοστάσια και λοιπός αστικός εξοπλισμός.

Παράλληλα, στην Πλατεία Ειρήνης θα δημιουργηθεί ένας νέος και σημαντικός σε μέγεθος υπαίθριος χώρος συνάθροισης, όπου μπορούν να πραγματοποιούνται ποικίλες δράσεις, όπως εκθέσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Κοινοποίηση