Ημερίδα με θέμα «ψυχική υγεία και νέοι» στην Ηράκλεια- Ποια ζητήματα τέθηκαν


Με αφορμή της Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας (22-28/5), συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηράκλειας και την Κινητή Μονάδα Ενηλίκων «Εν.οραμα» του ΣΟΦΨΥ Σερρών, ημερίδα με θέμα: «Ψυχική Υγεία και Νέοι», αποσκοπώντας στην ενημέρωση του κοινού, των οικογενειών ατόμων με ψυχικές ασθένειες αλλά και σε επαγγελματίες.

Στόχος της σημερινής ημερίδας ήταν η κατανόηση και μάθηση για την ψυχική υγεία στη κοινότητα με μοναδικό σκοπό την αντιμετώπιση της στη καθημερινότητα.

Η εμφάνιση του covid, φάνηκε πως «πυροδότησε» την έξαρση προβλημάτων ψυχικής υγείας με τα ποσοστά άγχους και κατάθλιψης να διπλασιάζονται.

Στα πλαίσια αυτά, η συνεργασία με τη Κινητή μονάδα Ψυχικής Υγείας Ενηλικων ( εν.οραμα) του ΣΟΦΨΥ Σερρών, ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα για να μπορούν οι πολίτες να απολαμβάνουν υπηρεσίες δωρεάν.

Κάθε Δευτέρα 9:00-13:00 θα μπορούν οι Δημότες Ηράκλειας να επισκέπτονται τη μονάδα, η οποία θα στεγάζεται στο Κέντρο Υγείας Ηράκλειας, αλλά και στο Δημαρχείο Στρυμονικού. Κινητή Μονάδα: Οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι: ψυχιατρική εκτίμηση και παρακολούθηση, συνταγογράφηση, ακόμα και κατ οίκον παρέμβαση σε περίπτωση που το άτομο που ενδιαφέρεται αδυνατεί να προσέλθει στο Κέντρο Υγείας ή στο Δημαρχείο Στρυμονικού.

Στελέχωση: με ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνικό επιστήμονα, νοσηλευτή και το απαιτούμενο διοικητικό προσωπικό. Για ραντεβού: τηλ. 2321063388 και 2321063559 ή στα τηλέφωνα του κέντρου Κοινότητας : 2325028313-14-15.

Κοινοποίηση