Σερρών Θεολόγος: «Η Κατασκήνωση είναι πράγματι φωλιά στοργής για του Θεού την φαμελιά!»


Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Σάββατο 27 Μαΐου 2023, η λήξη του εφετεινού κατηχητικού έτους της Εκκλησίας των Σερρών και της Νιγρίτης, με την συμμετοχή πεντακοσίων και πλέον παιδιών όλων των κατηχητικών βαθμίδων, στον καταπράσινο χώρο της εκκλησιαστικής κατασκηνώσεως «Χριστού Πηγή» της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, στην Χρυσοπηγή Σερρών.

Αρχικώς, τελέσθηκε η θ. Λειτουργία στο ιερό Παρεκκλήσιο του οσίου Σιλουανού του Αθωνίτου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, με την συμμετοχή των παιδιών, τα οποία προσήλθαν από νωρίς το πρωΐ, συνοδευόμενα από τους υπευθύνους κληρικούς, τις κατηχήτριες και τους κατηχητές τους για να εκκλησιασθούν και να μεταλάβουν από το Ποτήριον της Ζωής.

Μετά το πέρας της θ. Ιερουργίας, δόθηκε σε όλους πρωϊνό κέρασμα, το οποίο ετοιμάσθηκε με αγάπη από τις εθελόντριες και τους εθελοντές που διακονούν στην κατασκήνωση και ακολούθησε η εκδήλωση με την συμμετοχή όλων των κατηχητικών συντροφιών των ενοριών της Εκκλησίας των Σερρών και της Νιγρίτης.
Αγόρια και κορίτσια των ενοριών Παμμ. Ταξιαρχών και Αγ. Παντελεήμονος Σερρών, Αγ. Γεωργίου Ανθής και Αγ. Νικολάου Ελαιώνος απήγγειλαν ποιήματα με κεντρικό άξονα αναφοράς τα ιερά μυστήρια της Εκκλησίας μας, καθώς το εφετεινό κατηχητικό θέμα αφορούσε στην ανακαινιστική και αγιαστική σημασία τους στην ζωή των χριστιανών.

Ακολούθως, ο Σεβ. κ. Θεολόγος στην σύντομη αλλά μεστή από πατρική αγάπη ομιλία του, επαίνεσε τα παιδιά για την παρουσία τους στην μεγάλη αγκαλιά της Εκκλησίας, προτρέποντάς τα να παραμείνουν κοντά Της και δι’ Αυτής κοντά στον Χριστό, που ασφαλίζει και φωτίζει την νεότητα, να χαρούν την αναστροφή της σημερινής ημέρας και όσα πνευματικά και ωφέλιμα προσέλαβαν από τις κατηχητικές συντροφιές της Εκκλησίας μας, να αγαπούν τον Χριστό, να πορεύονται στη ζωή με οδηγό την αθάνατη αλήθειά Του και να αγωνίζονται με σθένος και πίστη ενάντια σε ότι αποϊεροποιεί, ασχημίζει και ευτελίζει τον άνθρωπο.
Επίσης, ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε του γονείς να εγγράψουν και εφέτος τα παιδιά τους στις

κατασκηνωτικές περιόδους που, συν Θεώ, θα λειτουργήσουν κατά μήνα Ιούλιο στην κατασκήνωση «Χριστού Πηγή» της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης. Η κατασκήνωση της Σερραϊκής Εκκλησίας ανακαινισμένη και εμπλουτισμένη με νέες δυνατότητες θα ανοίξει και πάλι εφέτος τις πύλες της για να φιλοξενήσει μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού – Γυμνασίου και Λυκείου, που επιθυμούν να γνωρίσουν την χαρά της εν Χριστώ ζωής, τον λατρευτικό πλούτο της Εκκλησίας μας, την μελέτη του λόγου του Θεού, το παιχνίδι, το τραγούδι, τις δημιουργικές δραστηριότητες, τις γεμάτες ενδιαφέρον συζητήσεις, την παρουσία του Θεού, την ομορφιά της φιλικής αναστροφής.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε εγκαρδίως τα μέλη του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως, τους υπευθύνους κληρικούς, τους κατηχητές και τις κατηχήτριες για την έμπονη προσπάθεια της προετοιμασίας της εκδηλώσεως και του όλου συντονισμού του κατηχητικού έργου, κλείνοντας με την ευχή για «καλό καλοκαίρι» και καλή αντάμωση και πάλι τον Σεπτέμβριο στην ζεστή και φιλόξενη αγκαλιά της Εκκλησίας μας.

Ακολούθως, η χορωδία των κατηχητικών συνάξεων του ιερού Ναού Αγ. Σπυρίδωνος Σερρών, υπό την διεύθυνση της πρεσβυτέρας- κατηχήτριας κ. Χρυσάνθης Κόρμπου, μέσα σε κλίμα απλότητος και χαράς, απέδωσε με παλμό και ζωντάνια νεανικά, χριστιανικά τραγούδια, αποσπώντας και δικαίως το χειροκρότημα όλων.

Στη συνέχεια, προσφέρθηκε ανθοδέσμη στον Σεβασμιώτατο, από παιδιά των ενοριών Κοιμ. Θεοτόκου Ν. Σουλίου και Αγ. Γεωργίου Ανθής, σε ένδειξη αγάπης και σεβασμού της χριστιανικής νεολαίας των Σερρών στον πνευματικό της Πατέρα.

Τέλος, οι μικροί φίλοι του Χριστού χάρηκαν την ομορφιά των ομαδικών παιχνιδιών, έλαβαν το αναμνηστικό τους για την εφετεινή κατηχητική χρονιά, ένα καπέλο με το λογότυπο της Ιεράς Μητροπόλεως και ευχήθηκαν καλή αντάμωση και πάλι στις χριστιανικές συντροφιές τον Σεπτέμβριο.

Κοινοποίηση