Η ορκωμοσία της νέας Βουλής


Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η Βουλή των Ελλήνων της ΙΘ’ Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Περιόδου ορκίστηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά.

Η Βουλή της μίας ημέρας ορκίστηκε κανονικά, ενώ αύριο -μετά και την εκλογή προέδρου του Σώματος- θα παραιτηθεί, προκειμένου να προκηρυχθούν οι εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Μετά την ορκωμοσία τους οι βουλευτές υπέγραψαν το σχετικό πρωτόκολλο ορκωμοσίας και παρέλαβαν ενημερωτικό φάκελλο που περιλάμβανε -μεταξύ άλλων- το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Η Βουλή συγκλήθηκε με προεδρεύοντα τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Νικήτα Κακλαμάνη, συνεπικουρούμενο από τους τέσσερις προσωρινούς γραμματείς που είναι οι νεότεροι στην ηλικία βουλευτές ανά κόμμα.

Πηγή: in.gr

Κοινοποίηση