Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για την επέκταση της πλωτής εξέδρας υγροποιημένου φυσικού αερίου


Διαμαρτυρία ενάντια στην επέκταση της πλωτής εξέδρας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην καρδιά του Θερμαϊκού, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ενώ το παρών έδωσαν και οι υποψήφιοι Βουλευτές του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης και Δημήτρης Ζερβουδάκης.

Το ΜέΡΑ25 κάνει λόγο για «καταστροφική μπίζνα της Elpedison που αποφασίστηκε μόλις δυο μέρες μετά τις εκλογές!».

Στην ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 επισημαίνει τα εξής:
«Δυο μέρες μετά τις εκλογές, όλοι οι δήμοι της Θεσσαλονίκης, όλοι οι δήμοι που βρέχονται από τον Θερμαϊκό, έλαβαν την απόφαση της ΡΑΑΕΥ για την επέκταση της πλωτής εξέδρας LNG, συμφερόντων Elpedison, στην καρδιά του Θερμαϊκού! Το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το ζήτημα, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση ενάντια στην κατασκευή της πλωτής εξέδρας.
Η εναντίωση σε αυτή την καταστροφική «επένδυση» πρέπει να είναι μαζική και μαχητική. Καλούμε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να αντιδράσουν σε αυτήν την καταστροφική επιλογή. Ταυτόχρονα, στήνουμε δίκτυο αντίστασης με τα κινήματα στον Βόλο κι άλλες περιοχές, όπου κυβέρνηση και επιχειρηματίες ετοιμάζουν παρόμοια σχέδια.
Το ΜέΡΑ25, όντας το γνήσιο πράσινο κόμμα που έχει καταψηφίσει όλα τα περιβαλλοντοκτόνα νομοθετήματα χωρίς να λογαριάζει το πολιτικό κόστος, δηλώνει “παρών” στον αγώνα ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος και του βιοτικού μας επιπέδου για τα κέρδη των λίγων».

Κοινοποίηση