Δήμος Ηράκλειας: Η απάντηση του Δ. Χαβαλέ για το αν λαμβάνει ή όχι επίδομα θέσης

(Φωτογραφία αρχείου του Δημαρχείου Ηράκλειας)

Άμεση ήταν η απάντηση του Προέδρου του Φορέα Πρόνοιας Δήμου Ηράκλειας Δημήτρη Χαβαλέ, μετά από δημοσίευμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και αφορούσε στη λήψη επιδόματος από μέρους του, με την ιδιότητα του Προέδρου του νομικού προσώπου.

Ο κ. Χαβαλές διευκρίνισε πως με απόφαση του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου περί εξόδων παράστασης Προέδρου, έλαβε έξοδα μέχρι τον Ιανουάριο του 2022 (4 μήνες) και πως έκτοτε δεν λαμβάνει αποζημίωση, ενώ με αίτηση και απόφασή του, αρνήθηκε τα έξοδα παράστασης Προέδρου, τα οποία λαμβάνει μόνο η Αντιπρόεδρος.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του ο κ. Χαβαλές αναφέρει τα εξής:
«Προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με δημοσίευμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που αναρτήθηκε και αναπαράχθηκε προ ημερών και αφορούσε την λήψη επιδόματος από μέρους μου με την ιδιότητα μου ως Προέδρου Δ.Σ. Νομικού Προσώπου του Δήμου Ηράκλειας, διευκρινίζω πως με απόφαση του προηγούμενου Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου περί εξόδων παράστασης Προέδρου, έλαβα έξοδα μέχρι τον Ιανουάριο του 2022 (4 μήνες). Έκτοτε ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΩ κανενός είδους αποζημίωση ενώ με ΑΙΤΗΣΗ και ΑΠΟΦΑΣΗ μου ΑΡΝΗΘΗΚΑ τα έξοδα παράστασης προέδρου τα οποία έξοδα λαμβάνει μόνο η Αντιπρόεδρος.
Για όσα μου έχουν ήδη καταβληθεί τονίζω πως έχω προ μηνών αιτηθεί την επιστροφή τους ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.
Σχετικά με τα ανωτέρω το Δημοτικό Συμβούλιο Ηράκλειας έχει ήδη ενημερωθεί από έμενα σε απάντηση μου σε προ ημερήσιας διάταξης ερώτηση, ενώ το εν λόγω δημοσίευμα ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ τεχνηέντως αυτή την τοποθέτηση μου.
Συνεπώς απέχουν μακρόθεν εκ της ΑΛΗΘΕΙΑΣ τα ισχυριζόμενα στο εν λόγω δημοσίευμα ενώ οποιοσδήποτε περαιτέρω παραλληλισμός με πρόσωπα ή καταστάσεις σε άλλους Δήμους της Π.Ε. Σερρών ,χαρακτηρίζεται ως περιττός ,παρελκυστικός ,κατευθυνόμενος και τουλάχιστον υποτιμητικός ,ενώ εκφράζω ξεκάθαρη επιφύλαξη παντός ΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ μου σχετικά με τα ανωτέρω διαλαμβανόμενα.
Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Χαβαλές».

Κοινοποίηση