Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για Εθελοντές Πυροσβέστες

(Φωτογραφία αρχείου)

Ξεκίνησε την 1η Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου η περίοδος κατάθεσης αιτήσεων και δικαιολογητικών για την κατάταξη στο Πυροσβεστικό Σώμα ενδιαφερομένων ως Εθελοντές Πυροσβέστες.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες, ή πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (που να γνωρίζουν Ελληνικά), να έχουν ηλικία 18 έως 55 ετών, να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης και να έχουν καλή σωματική και ψυχική υγεία. Για την υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών θα πρέπει να απευθύνονται στις Επαγγελματικές και Εθελοντικές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, σε όλη την Ελλάδα.

Η ιδιότητα του Εθελοντή Πυροσβέστη είναι άμισθη και απαιτεί την αφιέρωση από τον προσωπικό χρόνο τουλάχιστον τριών οκταώρων κάθε μήνα για εκτέλεση υπηρεσίας στον πυροσβεστικό σταθμό, συμπεριλαμβάνει υποχρεώσεις και δεσμεύσεις όπως και την συνειδητή και πρόθυμη ανταπόκρισή του, όπου και όποτε κληθεί να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα δικαιολογητικά, την διαδικασία εκπαίδευσης και κατάταξης στο Πυροσβεστικό Σώμα ως Εθελοντής Πυροσβέστης υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος www.vfu.gr, στην ενότητα «Γίνε Εθελοντής».

Κοινοποίηση