«Λουκέτο» στο ΚΔΑΠ Νέας Ζίχνης- Για ποιον λόγο ανακλήθηκε η άδειά του


Την ανάκληση της υπ’ αριθ. 2963/30.07.2015 άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) στη Κοινότητα Ν. Ζίχνης, αποφάσισε η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Νέας Ζίχνης, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου και συγκεκριμένα στις 6 Ιουλίου.

Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Μαγδαληνή Ταρπινίδου, εισηγούμενη το θέμα της ημερήσιας διάταξης ανέφερε τα εξής:
«Στην Κοινότητα Νέας Ζίχνης λειτουργεί η Δομή Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Γ1 ΚΔΑΠ την οποία ζητάμε από την αρμόδια υπηρεσία να γίνει η ανάκληση της υπ΄αριθ. 2963/30.07.2015 άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) στη Κ.Ε.Δ. Ν. Ζίχνης για την Δημοτική Κοινότητα Ν. Ζίχνης».

Στη συνέχεια κάλεσε το συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.
Το συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα και ενέκρινε την ανάκληση της υπ’ αριθ. 2963/30.07.2015 άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) στη Κ.Ε.Δ. Ν. Ζίχνης για την Δημοτική Κοινότητα Ν. Ζίχνης.

Γιατί, όμως, ανακλήθηκε η άδεια του ΚΔΑΠ Νέας Ζίχνης; Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως δεν υπάρχουν παιδιά που θα συμμετέχουν στις δράσεις του ΚΔΑΠ.
Ωστόσο, μία άλλη εκδοχή και μάλλον η επικρατέστερη, είναι πως μέχρι πρότινος το ΚΔΑΠ στεγαζόταν σε χώρο του Λυκείου Νέας Ζίχνης και πως από τον Σεπτέμβριο θα μετακομίσει σε νέο χώρο, ο οποίος θα πληροί τις προδιαγραφές και που φαίνεται πως έχει βρεθεί ήδη.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πληροφορίες, το ΚΔΑΠ Νέας Ζίχνης θα ξεκινήσει να λειτουργεί και πάλι από τον Σεπτέμβριο.

Κοινοποίηση