Λουκέτο στο κατάστημα ΕΛΤΑ στην Πρώτη- Δήμος Αμφίπολης: «Θα κινηθούμε εναντίον όλων αυτών των πολιτικών πρακτικών»

(Φωτογραφία αρχείου)

Την έντονη αντίδρασή της στο κλείσιμο του καταστήματος ΕΛΤΑ στην Πρώτη, εξέφρασε η δημοτική αρχή Αμφίπολης, η οποία διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως θα κινηθεί εναντίον όλων αυτών των πολιτικών πρακτικών.

Σύμφωνα με την απόφαση των ΕΛΤΑ αναστέλλεται η συναλλακτική δραστηριότητα του Ταχυδρομικού Καταστήματος Πρώτης Σερρών από 24/7/2023.

Ο Δήμαρχος Αμφίπολης Στέργιος Φραστανλής υπογραμμίζει πως τέτοιες πολιτικές είναι επικίνδυνες υποβαθμίζοντας και απειλώντας, για ακόμη μια φορά την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Δημάρχου Αμφίπολης έχει ως εξής:
«Λόγω της απόφασης, η οποία και αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, για αναστολή λειτουργίας του καταστήματος ΕΛΤΑ στην Πρώτη Σερρών, η Δημοτική Αρχή είναι αντίθετη σε κάθε κλείσιμο υπηρεσίας στο Δήμο μας, καθώς τέτοιες πολιτικές είναι επικίνδυνες υποβαθμίζοντας και απειλώντας, για ακόμη μια φορά την ποιότητα ζωής των Δημοτών μας. Όπως και με το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στην έδρα του Δήμου μας, έτσι και με την παρούσα απόφαση για αναστολή λειτουργίας του ΕΛΤΑ στην Πρώτη θα κινηθούμε εναντίον όλων αυτών των πολιτικών πρακτικών καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια ώστε να εξασφαλίσουμε τα συμφέροντα του Δήμο μας, αφού φαίνεται πως και αυτά για κάποιους δεν είναι απαραίτητα για τη ομαλή λειτουργία και εξυπηρέτηση των Δημοτών μας. Ο πληθυσμός του Δήμου Αμφίπολης είναι ως επί το πλείστον πληθυσμός μεγάλης ηλικίας και καθίσταται αδύνατο να μετακινούνται, με την ελάχιστη συγκοινωνία προς περιοχές εκτός του Δήμου για να λάβουν τις συντάξεις τους και εκπληρώνουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Οι κάτοικοι των χωριών μας δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας για αυτό και απαιτούμε ίση μεταχείριση. Το μέλημα όλων μας είναι καλύτερη εξυπηρέτηση των Δημοτών μας και για αυτό θα αγωνιστούμε».

Κοινοποίηση