Τερπνή: Το μνημόσυνο του Δημήτριου Αναστασιάδη-Μεγάλη η προσφορά στο τόπο του

Με κατάνυξη τελέστηκε σήμερα, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερρων & Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου, το Ιερό Μνημόσυνο για τον Ιδρυτή της FIBRAN και μεγάλο ευεργέτη της Τερπνής Δημήτριο Αναστασιάδη στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών.

«Ευγνώμονες για την προσφορά του στον τόπο μας, η μνήμη του θα μείνει για πάντα ζωντανή…» αναφέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής.

Ο Δημήτριος Αναστασιάδης έφυγε το πρωί Τρίτης, 23 Ιουλίου 2019, σε ηλικία 79 ετών.

O Δημήτριος Αναστασιάδης γεννήθηκε το 1940 στην Δάφνη Σερρών Το 1974 ίδρυσε την FIBRAN η οποία από τότε πρωταγωνιστεί στο χώρο παραγωγής μονωτικών υλικών στον Ελλαδικό και στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Υπήρξε ένας από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες επιχειρηματίες, που, όμως, ποτέ δεν λησμόνησε τη γενέτειρά του, καλύπτοντας τις ανάγκες της περιοχής, παρουσιάζοντας, παράλληλα, πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο. Είχε προσφέρει δωρεές σε σχολεία, χρηματοδότησε την ανέγερση ιερού ναού στην Τερπνή καθώς και δημιούργησε το κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων «Αλκμήνη». Για την προσφορά του στην Ορθόδοξη Εκκλησία του απονεμήθηκε ο τίτλος του «Άρχοντα Χαρτουλάριου». Και η μεγαλύτερη ηθική επιβράβευση της προσφοράς του ήταν η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στα εγκαίνια του ιερού ναού Τριών Ιεραρχών, που ανήγειρε στην Τερπνή.

Κοινοποίηση