Νοσοκομείο Σερρών: Η απάντηση του Αν. Διοικητή για τα ασθενοφόρα

(Φωτογραφία αρχείου)

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

Απάντηση στο πρόσφατο ρεπορτάζ του Infonews24, την περασμένη Παρασκευή, για τις καταγγελίες της κ. Ελένης Διονυσίδου (διαβάστε ΕΔΩ) σχετικά με την έλλειψη ασθενοφόρων για τη μεταφορά ασθενών που παίρνουν εξιτήριο, έδωσε ο Αναπληρωτής Διοικητής του νοσοκομείου Σερρών Παναγιώτης Πεγίδης.

Μιλώντας στο Infonews24, ο κ. Πεγίδης ανέφερε καταρχάς πως το Νοσοκομείο διαθέτει δύο ασθενοφόρα που λειτουργούν με δικό του προσωπικό, από δύο άτομα το καθένα, από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Όταν μάλιστα εκδίδονται πολλά εξιτήρια το Σάββατο, οι εργαζόμενοι δουλεύουν και την ημέρα εκείνη.
Την προηγούμενη εβδομάδα, όμως, ο ένας εκ των τεσσάρων, έπαθε έμφραγμα και νοσηλεύεται, άρα λειτουργεί ένα ασθενοφόρο.

«Σήμερα με ενημέρωσαν ότι ο ένας από το δεύτερο ασθενοφόρο που ερχόταν στη δουλειά είχε ατύχημα με τη μηχανή του, έχει σπάσει το χέρι του, οπότε έχουμε θέμα και εκεί» υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Διοικητής.

Σύμφωνα με τον κ. Πεγίδη, το νοσοκομείο ούτως ή άλλως ξεκίνησε τις διαδικασίες για να συνάψει σύμβαση με ιδιωτικό ασθενοφόρο, για να καλύπτονται οι ημέρες και οι ώρες που τα δικά του ασθενοφόρα δεν λειτουργούν. Η διαδικασία της σύμβασης θα ολοκληρωθεί ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά στο γεγονός που ανέφερε η κ. Διονυσίδου πως από το Νοσοκομείο της έδωσαν και κάρτες από ιδιωτικές επιχειρήσεις που διαθέτουν ασθενοφόρα και κάνουν διακομιδές, ο κ. Πεγίδης δήλωσε στο Infonews24 ότι θα διενεργήσει έρευνα για να διαπιστώσει ποιος έδωσε τις κάρτες με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις στην κ. Διονυσίδου.

Κοινοποίηση