«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό έβαλε η ανάρτηση του Σερραίου Π. Καρίπογλου για το 16ωρο- Η αντίδραση του Π. Μαρινάκη


Μία ανάρτηση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών και τέως υποψηφίου Βουλευτή Σερρών του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Καρίπογλου, σχετικά με τις εξαγγελίες του Υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη για 16ωρη εργασία, «άναψε φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Ο κ. Καρίπογλου ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα σκίτσο με την είσοδο του στρατοπέδου συγκεντρώσεως του Άουσβιτς και τη φράση «το 16ωρο απελευθερώνει».

(Η επίμαχη ανάρτηση του Π. Καρίπογλου)

Άμεση ήταν η αντίδραση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος σε ανακοίνωσή του επεσήμανε τα εξής:
«Θα περίμενε κανείς από έναν πρόεδρο δικηγορικού συλλόγου να είναι σε θέση να καταλαβαίνει τι λέει ένας νόμος. Και, βέβαια, ο καθένας θα αξίωνε σεβασμό στο Ολοκαύτωμα από έναν υποψήφιο κόμματος που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως δημοκρατικό και κεντρώο.
Φαίνεται πως όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στον νομό Σερρών Παναγιώτη Καρίπογλου, ο οποίος αναπαράγοντας ένα κατάπτυστο σκίτσο διασπείρει ψευδείς ειδήσεις και, κυρίως, ακραία χυδαιότητα.
Θα το πούμε για άλλη μια φορά: όποιος κάνει λόγο για δήθεν «16ωρο» απλώς ψεύδεται. Όποιος προσπαθεί να διανθίσει αυτά τα ψεύδη παρομοιάζοντάς τα με το Άουσβιτς είναι ακραία χυδαίος. Και όποιο κόμμα αναδεικνύει και ανέχεται τέτοια στελέχη δεν έχει καμία σχέση με τις έννοιες της αξιοπρέπειας και της σοβαρότητας.
Αν αυτά είναι τα πρώτα δείγματα της υπεύθυνης και σοβαρής αντιπολίτευσης που υπόσχεται ο κύριος Ανδρουλάκης, δεν θέλουμε να ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Απάντηση στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο έδωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γλαβίνας:
«Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος καλό θα είναι να απευθύνεται με πολιτική ευπρέπεια, όταν αναφέρεται στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.
Εμείς καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε ακραία θέση από όποιον και αν εκφράζεται είτε είναι στέλεχος του κόμματός μας είτε της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο κ. Μαρινάκης που πριν μερικά χρόνια χρησιμοποιούσε δημοσίως τη μετεμφυλιακή ρητορεία του μίσους.
Οφείλει, δε, να γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει εκφράσει επίσημα τη θέση του για τις παλινωδίες του Υπουργού Εργασίας δια των αρμοδίων τομεαρχών του και ο κ. Καρίπογλου ήδη ανασκεύασε.
Ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης θα ήθελε να μας εξηγήσει τι είδους νομοθετική ρύθμιση θα φέρει ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος μέσα σε 24 ώρες μίλησε για τη θεσμοθέτηση του «δικαιώματος» απασχόλησης σε δύο εργοδότες και ωράριο εργασίας 16 ωρών -όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ- με 11ωρη (!) ανάπαυση, για να διαψεύσει αργότερα τον εαυτό του μιλώντας για 8 ώρες εργασίας συνολικά και όχι αθροιστικά;».

Ανασκεύασε ο Π. Καρίπογλου

Στη συνέχεια, όμως, ο κ. Παναγιώτης Καρίπογλου ανασκεύασε και σε νεότερη ανάρτησή του ανέφερε τα εξής:
«Ανήρτησα πριν λίγες ώρες ένα σκίτσο που στιγμάτισε με λάθος τρόπο την 16ωρη εργασία.
Προφανώς και η δική μου ανάρτηση και η συσχέτιση με το Άουσβιτς ήταν μη ορθή και λανθασμένη.
Και δεν αποτελεί κομματική θέση παρά προσωπική πρωτοβουλία- αυτό είναι σαφές.
Προέρχομαι από μια παράταξη που πολέμησε τον αντισημιτισμό και κάθε είδους διάκριση σε βάρος των μειονοτήτων, όταν άλλοι κρυβόταν, και ο αγώνας αυτός συνεχίζεται και θα συνεχίζεται.
Αντιλαμβάνομαι την δύσκολη θέση να υπερασπίζεσαι έναν τόσο βάρβαρο θεσμό όπως η 16ωρη εργασία.
Οι διευκρινίσεις όμως που μέχρι σήμερα δόθηκαν δεν μας διαφώτισαν καθόλου. Το αντίθετο.
Οι άνθρωποι που ενδεχομένως θα χρειαστεί να εργαστούν περισσότερο ήδη μας ρωτούν τι θα συμβεί γεμάτοι ανησυχία.
Να θυμίσω επιπρόσθετα ότι ήδη από το 2021 το εργατικό δίκαιο άλλαξε άρδην σε βάρος των εργαζομένων.
Κατά συνέπεια, ας μιλήσουμε και γι αυτά που έρχονται για ψήφιση.
Όσο για την προσωπική μου άποψη και πορεία ΠΑΝΤΟΤΕ συμπαρίσταμαι στον εβραϊκό λαό και υπερασπίζομαι δημόσια το δικαίωμα και τη νομική υποχρέωση στη μη λήθη του Ολοκαυτώματος».

Κοινοποίηση