Κόντρα Αθ. Μασλαρινού και Β. Πλιάκου για τις ιαματικές πηγές Θερμών


Οι ιαματικές πηγές Θερμών και συγκεκριμένα η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης αποτέλεσαν το «έναυσμα» για να ξεσπάσει κόντρα μεταξύ της υποψήφιας Δημάρχου Βισαλτίας Βάνας Πλιάκου και του Δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου Αθανάσιου Μασλαρινού.

Η κ. Πλιάκου κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για ελλείψεις, παραλείψεις και αστοχίες που έχουν ως αποτέλεσμα σήμερα, να μην είναι δυνατόν να γίνει η παραλαβή- παράδοση των Ιαματικών πηγών από την ΕΤΑΔ στον Δήμο και να τεθεί ο Δήμος σε «ομηρία».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός έκανε λόγο για μέγιστη υποκρισία της κας Πλιάκου, καθώς δεν έχει υποστηρίξει τη σύμβαση και κατόπιν «ευθαρσώς»- όπως ανέφερε επιρρίπτει ευθύνες σε άλλους και πρόσθεσε πως για άλλη μια φορά προτιμάει την «μικροπαραταξιακή αντιπολίτευση και την καταστροφολογία».

Η δήλωση της Βάνας Πλιάκου

«Λυπάμαι πολύ που αναγκάζομαι εν όψει προεκλογικής περιόδου να τοποθετηθώ Δημόσια μέσω των social media για ένα τόσο σοβαρό και ιδιαίτερα αναπτυξιακού χαρακτήρα έργο που αφορά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των Ιαματικών πηγών Θερμών.
1) Το Δημοτικό Συμβούλιο Βισαλτίας σας ανέθεσε να διαχειριστείτε την υπογραφή και παραλαβή των Ιαματικών πηγών.
2) Η σύμβαση υπεγράφη.
3) Δυστυχώς η σύμβαση ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ ως μη βιώσιμη για τον Δήμο καταλογίζοντας σε εσάς προσωπικά το ποσό που καταβλήθηκε (10000 ευρώ).
4) Όλα τα ανωτέρω, ελλείψεις, παραλείψεις και αστοχίες έχουν ως αποτέλεσμα σήμερα, να μην είναι δυνατόν να γίνει η παραλαβή- παράδοση των Ιαματικών πηγών από την ΕΤΑΔ στον Δήμο και να τεθεί ο Δήμος σε μία ομηρία.
5) Εμείς περιμέναμε να δούμε φωτογραφίες από την παραλαβή-παράδοση των Ιαματικών Πηγών και της συμβάσεως που τελικά απορρίφθηκε.
Για άλλη μία φορά η Δημοτική Αρχή δεν φάνηκε αντάξια των περιστάσεων και των προσδοκιών όλων μας.
Τουλάχιστον σταματήστε να παραπληροφορείτε τους δημότες μας λέγοντας για ακόμη μία φορά ψέματα προσπαθώντας να καλύψετε την ανικανότητά σας.
Χειριστήκατε ένα τόσο σημαντικό θέμα, για άλλη μία φορά, όχι προς όφελος της κοινωνίας.
Χειριστήκατε το θέμα πρόχειρα, ερασιτεχνικά και στοχεύοντας όπως πάντα σε αναληθή πυροτεχνήματα».

Η απάντηση του Δήμου Βισαλτίας και του Δημάρχου Αθανάσιου Μασλαρινού

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Βισαλτίας αναφέρει τα εξής:
«Η υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης των Ιαματικών Λουτρών της κοινότητας Θερμών για 25 έτη με πολύ χαμηλό μίσθωμα αποτελεί μία μεγάλη επιτυχία και απόφαση – ορόσημο για τον Δήμο Βισαλτίας.
Επιπλέον, απαντά σε ένα πάγιο, διαχρονικό και δίκαιο αίτημα των κατοίκων του Δήμου, που αναγνωρίζουν ότι θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη των υποδομών και την κοινωνική ευημερία του τόπου μας, καθώς θα δημιουργηθεί ένα νέο οικοσύστημα επιχειρηματικότητας γύρω από τα Ιαματικά Λουτρά (εστίαση, διαμονή, υπηρεσίες).
Το χρονικό υπογραφής της σύμβασης:
• Μετά από σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Βισαλτίας, Θανάσης Μασλαρινός, υπέγραψε με τον εκπρόσωπο της Εταιρείας Τουριστικών ακινήτων (ΕΤΑΔ) σύμβαση μίσθωσης των ιαματικών πηγών για 25 έτη με πολύ χαμηλό ετήσιο μίσθωμα.
• Η σύμβαση εγκρίθηκε ως προς τη νομιμότητά της από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης.
• Η τοπική επίτροπος, στην οποία φρόντισαν κάποιοι να οδηγήσουν το ένταλμα για την πληρωμή της εγγύησης της σύμβασης, δεν το ενέκρινε και καταλόγισε το ποσό του εντάλματος στον Δήμαρχο Βισαλτίας. Οι νομικές υπηρεσίες του Δήμου, προχωρούν σε έφεση στο ελεγκτικό συνέδριο, όπως ορίζει ο νόμος.
Σχολιάζοντας τη δήλωση της επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός τόνισε: ‘Ας θυμηθούμε πού βρισκόταν η κα Πλιάκου όταν πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη με την ΕΤΑΔ για τη διαμόρφωση της σύμβασης και των όρων της. Τότε δεν εξέφρασε τυχόν αντιρρήσεις επειδή ήταν απούσα και προτίμησε να γλεντήσει σε εκδρομή πολιτιστικού συλλόγου χωριού του Δήμου Βισαλτίας. Επιπλέον όταν η σύμβαση τέθηκε σε ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο, η κα Πλιάκου με την παράταξη της εμφανίστηκε διχασμένη, καθώς η ίδια προσωπικά ψήφισε ναι και μέλη της παράταξής της ψήφισαν: Όχι, Λευκό, Ναι. Φαίνεται από τον τρόπο ψηφοφορίας τους πως δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν μεταξύ τους στο απλό και αυτονόητο ότι η παραχώρηση των Ιαματικών Λουτρών υπηρετεί το κοινό καλό. Συνιστά μέγιστη υποκρισία της κας Πλιάκου το γεγονός ότι δεν έχει υποστηρίξει τη σύμβαση και κατόπιν ευθαρσώς επιρρίπτει ευθύνες σε άλλους. Θα περίμενα από την ίδια και την παράταξή της να στηρίξει μέχρι τέλος με σθένος την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την παραχώρηση των ιαματικών λουτρών. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά προτιμάει την μικροπαραταξιακή αντιπολίτευση και την καταστροφολογία. Οι πολίτες έχουν ανάγκη από σοβαρότητα, υπεύθυνη διαχείριση και ενότητα. Εμείς θα συνεχίσουμε να μιλάμε με το έργο μας και όχι με διχαστικές κορώνες. Οι πολίτες καταλαβαίνουν και θα δώσουν την απάντησή τους στις εκλογές του Οκτωβρίου’».

Κοινοποίηση