Δήμος Σερρών: Συνεχίζεται η επιχείρηση καθαρισμού των οικοπέδων- Δεν έχει επιβληθεί μέχρι στιγμής πρόστιμο (Βίντεο)

(Φωτογραφία αρχείου)

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

Το ζήτημα των ακαθάριστων οικοπέδων είναι ένα από αυτά που ταλανίζουν την τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικά τους θερινούς μήνες, καθώς εκτός από εστίες μόλυνσης, αποτελούν και πιθανή εστία πρόκλησης πυρκαγιών.

Όσον αφορά στο Δήμο Σερρών, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μερετούδης δήλωσε στο Infonews24 πως η κατάσταση είναι σε πολύ καλό σημείο και πως ο Δήμος έχει προχωρήσει στον καθαρισμό του 90%, περίπου, των δικών του οικοπέδων, ενώ υπογράμμισε πως και οι δημότες ανταποκρίνονται στις οχλήσεις που δέχονται από την πολιτική προστασία και καθαρίζουν τα οικόπεδά τους.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Μερετούδης στο Infonews24, μέχρι στιγμής δεν χρειάστηκε να επιβάλλει ο Δήμος κάποιο πρόστιμο: «Στέλνουμε επιστολές και τηλεφωνικά ειδοποιούμε όπου υπάρχει καταγγελία από διπλανά οικόπεδα ότι υπάρχουν χόρτα. Ο κόσμος ανταποκρίνεται και δεν χρειάστηκε να επιβάλλουμε κάποιο πρόστιμο μέχρι τώρα».

Ο Δήμος ειδοποιεί τον πολίτη για τον καθαρισμό του οικοπέδου του, του δίνει ένα περιθώριο 15 ημερών και αν δεν συμβεί αυτό, τότε ο Δήμος προχωρά σε αυτοψία και επεμβαίνει, ενώ ο ιδιοκτήτης δέχεται πρόστιμο συν το κόστος του καθαρισμού από τα συνεργεία του δήμου.
Το πρόστιμο είναι 250 ευρώ και από εκεί και μετά ανάλογα από την έκταση και το μέγεθος της δουλειάς, χρεώνεται και ο καθαρισμός στον πολίτη.

Κοινοποίηση