Ελεύθερη δανειστική βιβλιοθήκη στη Νέα Φυλή Παλαιοκώμης κατασκεύασε και τοποθέτησε ο κ. Γ. Μακουσιάρης μπροστά από το κτήμα του

(Τη βιβλιοθήκη κατασκεύασε και τοποθέτησε ο κ. Γιώργος Μακουσιάρης μπροστά από το κτήμα του)

Σε μία ιδιαίτερη χειρονομία προχώρησε ο κ. Γιώργος Μακουσιάρης, ο οποίος κατασκεύασε και τοποθέτησε μία ελεύθερη δανειστική βιβλιοθήκη, στην επαρχιακή οδό Νέας Φυλής- Παλαιοκώμης, μπροστά από το κτήμα του.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, πριν από λίγες ημέρες έστησε μία μικρή, αλλά πολύ συμπαθητική ανοικτή δανειστική βιβλιοθήκη, στο δρόμο μπροστά από το κτήμα του «5 άνεμοι», στην επαρχιακή οδό που συνδέει τη Νέα Φυλή και την Παλαιοκώμη, απέναντι από το παλιό μαρμαράδικο.

Ο κ. Μακουσιάρης την έφτιαξε με μεράκι για όσους θέλουν να διαβάσουν ένα βιβλίο, αλλά δεν έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν κάποιο βιβλιοπωλείο όσο συχνά θα το επιθυμούσαν, αλλά και για να δώσει την ευκαιρία στους νέους της περιοχής, να αφήσουν έστω για λίγο το κινητό τους και να αφεθούν στη «μαγεία» του βιβλίου.

«Ταυτόχρονα, με τον τρόπο αυτό να δοθεί μια δεύτερη ζωή στα βιβλία που έχουν διαβαστεί και έτσι να τα απολαύσουν περισσότεροι αναγνώστες.
Όποιος επιθυμεί, μπορεί οποιαδήποτε ώρα ή μέρα, δωρεάν να δανείζεται ένα βιβλίο και να το επιστρέφει κάποια στιγμή αργότερα αφού το διαβάσει ή να αφήνει κάποιο δικό του βιβλίο για να το διαβάσουν και άλλοι.
Αυτές οι βιβλιοθήκες είναι κάτι ασυνήθιστο στην χώρα μας αλλά είναι αρκετά διαδεδομένες στις χώρες της Ευρώπης και τις φροντίζουν οι πολίτες . Έτσι, αφού και αυτή βιβλιοθήκη θα ανήκει σε όλους μας, η φροντίδα της αφήνεται στο κάθε έναν από εμάς» ανέφερε ο κ. Μακουσιάρης.

Κοινοποίηση