«Κραυγή» αγωνίας από κατοίκους στο Μανδήλι Νέας Ζίχνης για τις ντάνες χόρτων (Φωτογραφίες)

(Σημερινό στιγμιότυπο από το Μανδήλι Νέας Ζίχνης)

Το Μανδήλι είναι ένας ημιορεινός οικισμός του Δήμου Νέας Ζίχνης, που μπορεί να απαριθμεί λιγότερους από 100 κατοίκους, ωστόσο τους καλοκαιρινούς μήνες «ζωντανεύει» και φημίζεται για τη φυσική ομορφιά του.

Μία φυσική ομορφιά που, όμως, φαίνεται να «απειλείται» από τα χόρτα που έχουν μετατρέψει το όμορφο, αυτό, χωριό σε… ζούγκλα, σύμφωνα με τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής.

«Επειδή δηλαδή είμαστε λίγοι οι κάτοικοι στο χωριό, πρέπει να μας παραμελούν;» αναρωτήθηκε μιλώντας στο Infonews24, η κ. Αναστασία Μεϊμαρίδου.

(Σημερινά στιγμιότυπα από σημεία του Μανδηλίου Νέας Ζίχνης)

Η ίδια ανέφερε πως έχει επικοινωνήσει πολλές φορές με τους αρμόδιους του Δήμου Νέας Ζίχνης, προκειμένου να καθαρίσει οικόπεδα με ακατοίκητα σπίτια που είναι ακαθάριστα, αλλά και τα χόρτα σε διάφορα σημεία.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η αντιπυρική περίοδος είναι σε εξέλιξη και πως η χώρα μας εξακολουθεί να «υποφέρει» από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές, η κατάσταση στο Μανδήλι δεν έχει διορθωθεί και παραμένει μία «βραδυφλεγής βόμβα», σύμφωνα με τους κατοίκους, που ζητούν να προχωρήσει άμεσα ο Δήμος Νέας Ζίχνης στον καθαρισμό των οικοπέδων και των περιοχών.

Κοινοποίηση