21η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών- Το αναλυτικό πρόγραμμα της διαδρομής στην Π.Ε. Σερρών


Για 21η συνεχή χρονιά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης , το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) διοργανώνουν την Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών.

Η «Φλόγα της Αγάπης» περιδιαβαίνει ολόκληρη τη χώρα μεταλαμπαδεύοντας σε κάθε γωνιά το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, την αγάπη για το συνάνθρωπο και την αλληλεγγύη.

Ξεκίνησε στις 28 Ιουλίου από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) και θα καταλήξει στις 20 Οκτωβρίου 2023 στην πόλη της Καστοριάς σηματοδοτώντας την έναρξη της 33ης Αμφικτιονίας Εθελοντών Αιμοδοτών, που θα πραγματοποιηθεί στην ίδια πόλη.

Σκοπός της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στην εθελοντική Αιμοδοσία, ώστε η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Στα πλαίσια της 21 ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, ο Νομός Σερρών υποδέχεται την Φλόγα της Αγάπης την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου ώρα 10.00 π.μ στο Νοσοκομείο Σερρών. Τη Φλόγα θα μεταφέρουν σπουδαστές των ΤΕΦΑΑ Σερρών , της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών και οι Μαραθωνοδρόμοι Ν. Σερρών.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας (ώρα 21.00) τη Φλόγα υποδέχεται η Τερπνή όπου και θα διανυκτερεύσει.
Λαμπαδηδρόμοι θα είναι μοτοσικλετιστές του Ομίλου μοτοσικλετιστών Βισαλτίας και το Βωμό θα ανάψουν Τερπνιώτες εθελοντές αιμοδότες με μεγάλη προσφορά, συνοδευόμενοι από παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής.

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ώρα 21.00, στην Κεντρική Πλατεία της Νιγρίτας κατά την τελετή λήξης των εκδηλώσεων «ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ 2023». Τη Φλόγα θα μεταφέρουν εθελοντές αιμοδότες του Δήμου με μεγάλη προσφορά αίματος.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σερρών και υπό την Αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Σερρών και του Δήμου Βισαλτίας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της διαδρομής της Φλόγας της Αγάπης στο Νομό Σερρών έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023
10.00 Άφιξη της φλόγας στο Γ.Ν. Σερρών στην είσοδο του τμήματος Αιμοδοσίας.
10.30 Αναχώρηση Λαμπαδηδρόμων από Γ.Ν. Σερρών.
11.00 Άφιξη της φλόγας στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών & Νιγρίτης.
11.15 Αναχώρηση Λαμπαδηδρόμων από τα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης.
Διαδρομή: Κύπρου – Βασιλέως Βασιλείου – Ερμού.
11.25 Άφιξη της φλόγας στο Δημαρχείο Σερρών.
11.40 Αναχώρηση Λαμπαδηδρόμων από Δημαρχείο.
Διαδρομή: Κ. Καραμανλή.
11.50 Άφιξη της φλόγας στην Αντιπεριφέρεια Σερρών.
12.15 Αναχώρηση Λαμπαδηδρόμων από την Αντιπεριφέρεια Σερρών
Διαδρομή: Κ. Καραμανλή – Θεσσαλονίκης – Κερασούντος.
12.25 Άφιξη της φλόγας στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών.
Διαδρομή: Μεραρχίας.
12.40 Αναχώρηση Λαμπαδηδρόμων από την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών
Διαδρομή : Κερασούντος – Θεσσαλονίκης – Κ. Καραμανλή
12.50 Άφιξη της φλόγας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών.
Λήξη Διαδρομής.
Τη φλόγα μεταφέρουν Λαμπαδηδρόμοι φοιτητές των ΤΕΦΑΑ Σερρών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών και οι Μαραθωνοδρόμοι Ν. Σερρών.
Διοργανωτής : Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σερρών και τους αιμοδοτικούς Συλλόγους των Σερρών.
Μέλος: Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.)
21.00 Άφιξη της φλόγας στην Κεντρική Πλατεία της Τερπνής. Τη φλόγα μεταφέρουν Λαμπαδηδρόμοι μοτοσικλετιστές του Ομίλου Μοτοσικλετιστών Βισαλτίας. Διανυκτέρευση της Φλόγας.
Διοργανωτής : Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με όλους τους φορείς του χωριού.

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023
21.00 Άφιξη της φλόγας στην Κεντρική Πλατεία της Νιγρίτας κατά την τελετή λήξης των εκδηλώσεων «Γερακινείων 2023».
Τη φλόγα θα μεταφέρουν Λαμπαδηδρόμοι Αιμοδότες με μεγάλη προσφορά των Αιμοδοτικών Συλλόγων του Δήμου Βισαλτίας (Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Ανθής, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής & Απανταχού Ξυλοτρονών, Σύλλογος Βέργης, Σύλλογος Ευκαρπίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Δημητριτσίου, Σύλλογος Γυναικών Μαυροθάλασσας, Ορειβατικός Σύλλογος Νιγρίτας, Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ Βισαλτίας, Σύλλογος Σησαμιωτών Θεσ/νίκης, Σύλλογος Σιτοχωριτών Θεσ/νίκης, Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσ/νίκης, Σύλλογος Τραγιλιωτών Θεσ/νίκης, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Φλαμπούρου).
Διοργανωτής : Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με όλους τους αιμοδοτικούς Συλλόγους του Δήμου Βισαλτίας.

Κοινοποίηση