Θεσσαλονίκη: Εργασίες από αύριο Σάββατο στην Περιφερειακή, στη Συνδετήρια Οδό και στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Ν. Μουδανιών

(Φωτογραφία αρχείου)

Εργασίες καθαρισμού φρεατίων στην Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού φρεατίων με αποφρακτικό μηχάνημα στην κεντρική νησίδα της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης, στην κατεύθυνση προς δυτικά και με αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας, από το ύψος της οδού Πρασακάκη (Χ.Θ. 19.500 περίπου) μέχρι την έξοδο από τους Ελαιώνες (Χ.Θ. 18.500 περίπου).

Οι εργασίες προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023 κατά τις ώρες 07.00 – 14.00 και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

Εργασίες καθαρισμού στη Συνδετήρια Οδό και στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών

Εργασίες καθαρισμού στη Συνδετήρια Οδό (οδός Προφήτη Ηλία) και στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Ν. Μουδανιών θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου και την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού από φερτά υλικά και αυτοφυή βλάστηση επί των διαχωριστικών στηθαίων (μεταλλικών και σκυροδέματος) και των ρείθρων στα εξής σημεία:
1. Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023 στη Συνδετήρια Οδό (οδός Προφήτη Ηλία), από το ύψος της γέφυρας Ανθεμούντα (Αεροδρόμιο “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”) έως τη συμβολή της με την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν κατά τις ώρες 07.00 – 15.00.
2. Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023 στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών, από τη Χ.Θ. 6+000 (Ι/Κ ισόπεδος κόμβος Βούλγαρη) έως τη Χ.Θ. 13+600 (Α/Κ ανισόπεδος κόμβος Προφήτη Ηλία- Αεροδρόμιο “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”). Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από τις 07.00 έως τη δύση του ηλίου.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από κινητά συνεργεία στα διαχωριστικά στηθαία, στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας της οδού και στις δύο κατευθύνσεις, με αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας τμηματικά. Επισημαίνεται ότι ο χρόνος αποκλεισμού των τμημάτων των παραπάνω οδών για την εκτέλεση των εργασιών είναι σχετικά μικρός και σύμφωνα με την εξέλιξη των εργασιών.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και με το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

Κοινοποίηση