
Μεγάλη φωτιά φούντωσε και πάλι ξαφνικά στην περιοχή «Ζεστά Νερά» Φυλακτού κοντά στο χωριό της Λευκίμης, όπως αναφέρει το evros-news.gr, ενώ άμεσα ενεργοποιήθηκε το 112.
Στον Έβρο, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν κυρίως μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρό και Γιαννούλη.
Συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρέχει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με δυνάμεις από Γαλλία, Ισπανία, Κύπρο, Ρουμανία, Τσεχία, Βουλγαρία και Σλοβακία καθώς και μέσω διακρατικών συμφωνιών η Αλβανία και η Σερβία.
Επίσης, συνδρομή παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχουν διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.