Το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης & Κατάρτισης ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» στην Ημαθία επισκέφθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Βασίλης Ρόκος

Το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης & Κατάρτισης ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» στην Ημαθία επισκέφθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Βασίλης Ρόκος. Να σημειωθεί ότι Κέντρο φιλοξενεί ΑμεΑ, με νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομο Down, μαθησιακές δυσκολίες, κινητικά προβλήματα, διαταραχές συμπεριφοράς και στεγάζεται στην πόλη της Αλεξάνδρειας.

Ο επικεφαλής της ομάδας «ΣΥΝ-εργασία» κ. Ρόκος, συνοδευόμενος από την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο Ημαθίας κα Αθηνά Τζιούρτζια συναντήθηκε με την πρόεδρο του συλλόγου κα Νόρα Σαρκατζή και τον αντιπρόεδρο κ. Νίκο Εμμανουήλ, όπου και ξεναγήθηκε στην δομή και στις νέες υπό κατασκευή κτηριακές εγκαταστάσεις.

Η κα Σαρκατζή ανέφερε για το κοινωνικό έργο που επιτελείτε στο Κέντρο «Τα Παιδιά της Άνοιξης»:

«Στη δομή μας φιλοξενούνται άτομα ΑμεΑ από όλο τον νομό Ημαθίας, τα οποία απασχολούνται σε 5 εργαστήρια, με σκοπό την επαγγελματική κατάρτιση τους, καθώς επίσης ασκούνται και σε συνήθειες της καθημερινής ζωής μέσω του εργαστηρίου Αυτόνομης Διαβίωσης. Πέρα από την εκπαίδευση, η δομή παρέχει υπηρεσίες όπως ψυχολογική υποστήριξη, ιατρική φροντίδα, λογοθεραπεία, φυσιοθεραπεία, εργοθεραπεία κα στους ωφελούμενους. Αυτή τη στιγμή στην δομή φιλοξενούνται 50 συνάνθρωποί μας, ωστόσο τελειώνοντας η καινούργια δομή, θα ενταχθούν άλλοι 50 ωφελούμενοι με αναπηρία του νομού, που μερικά παιδιά αναγκάζονται να παραμείνουν στα σπίτια τους με ότι αυτό συνεπαγεται. Σε αυτό μας το όνειρο μας έχει βοηθήσει καταλυτικά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπως και το κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, όπως και πολλοί επιχειρηματίες και άνθρωποι από όλη την Ελλάδα. Υπολείπονται ωστόσο 180.000 ευρώ για την αποπεράτωση του έργου λόγω των ανατιμήσεων. Πρόκειται συνολικά για ένα κτήριο των 980 τ.μ. που θα στεγάζει άτομα ΑμέΑ».

Ο κ. Ρόκος επισήμανε: «Θα ήθελα να συγχαρώ τον ομαδικό και προσωπικό αγώνα όλων των μελών του συλλόγου «Τα Παιδιά της Άνοιξης» που στέκονται δίπλα στους ΑμεΑ συμπολίτες μας και στις οικογένειές τους. Οφείλουμε να γίνουμε αρωγοί και να σταθούμε δίπλα σε δομές που προσφέρουν κοινωνικό έργο και με αγάπη αγκαλιάζουν συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη στήριξης και φροντίδας.»

Κοινοποίηση