Στο πρόγραμμα «Νταντάδες Της Γειτονιάς» εντάχθηκε ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά


Ο δήμος Εμμανουήλ Παππά εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Νταντάδες Της Γειτονιάς», αποτελώντας τον μοναδικό δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και έναν από τους μόλις συνολικά 3, της Κεντρικής Μακεδονίας, στον οποίον θα εφαρμοστεί το ως άνω Πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Το πρόγραμμα αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών (2 ετών και 6 μηνών) και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δράση ενισχύει τη δημιουργία νόμιμων θέσεων εργασίας για τους επιμελητές που αναλαμβάνουν την φύλαξη των βρεφών και των νηπίων, ενώ προβλέπει την δωρεάν πιστοποίηση ικανοτήτων πρώτων βοηθειών για τους εγγεγραμμένους στο μητρώο επιμελητές.

Ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά επιδιώκει την φύλαξη των βρεφών και νηπίων με περισσότερη ασφάλεια και την παρεχόμενη στήριξη των νοικοκυριών.

Η πλατφόρμα ntantades.gov.gr και το «Μητρώο Επιμελητών», άνοιξε και εκεί μπορούν να εγγραφούν όσες και όσοι επιθυμούν να πιστοποιηθούν και να απασχοληθούν ως επιμελήτριες και επιμελητές στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς».

Για περισσότερες πληροφορίες, τυχόν απορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε- καλείτε στην αρμόδια Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου στα τηλ: 2321352619 , 6906393494 αλλά και με το help desk της δράσης στα τηλέφωνα: 2103258080 και 2103258090 ή ηλεκτρονικά μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected].

Κοινοποίηση