Ένωση Στρατιωτικών Σερρών: «Οι εργαζόμενοι στις Ε.Δ. δεν αποτελούν τον ‘μονόδρομο’ της αποκατάστασης των παθογενειών θεσμών και φορέων του κράτους»


Την έντονη δυσαρέσκειά της για τη συνεχή ανάθεση καθηκόντων στα εργαζόμενα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων πέραν της αποστολής τους, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Σερρών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ.).

Η Ένωση υπογραμμίζει πως οι εργαζόμενοι στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν αποτελούν το «μονόδρομο» της αποκατάστασης των παθογενειών των υπολοίπων θεσμών και φορέων του κράτους και δηλώνει χαρακτηριστικά πως «σπουδάσαμε τη στρατιωτική επιστήμη και γινόμαστε ανειδίκευτοι εργάτες έως να μας ζητηθεί η εκπλήρωση της αποστολής μας για την οποία μετά θα μας ζητούνται ευθύνες».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
«Το επαγγελματικό σωματείο μας επιθυμεί να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τη συνεχή ανάθεση καθηκόντων στα εργαζόμενα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων πέραν της αποστολής τους, γεγονός που μας αναγκάζει να πούμε «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ».
Θα ξεχάσουμε την Αποστολή μας και την κατάρτιση-ειδίκευση που λάβαμε στις εκπαιδεύσεις μας ως στρατιωτικοί. Επιλέξαμε ένα λειτούργημα-επάγγελμα υψηλής ευθύνης, σπουδάσαμε τη στρατιωτική επιστήμη και γινόμαστε ανειδίκευτοι εργάτες έως να μας ζητηθεί η εκπλήρωση της αποστολής μας για την οποία μετά θα μας ζητούνται ευθύνες.
Είμαστε παντού, σε Θεομηνίες (πλημμύρες, σεισμούς, πυρόσβεση, πυροπροστασία και κατάσβεση πυρκαγιών), σε δομές φιλοξενίας μεταναστών (Hotspot), σε αποκομιδή απορριμμάτων (σκουπιδιών), σε εργασίες αποχιονισμού και συντήρησης οδικού δικτύου, σε μεταφορά μαθητών ΑΜΕΑ σε ειδικά σχολεία, σαν οδηγοί στο ΕΚΑΒ κ.ά.π.
Οι εργαζόμενοι στις Ε.Δ. δεν αποτελούν το μονόδρομο της αποκατάστασης των παθογενειών των υπολοίπων θεσμών και φορέων του Κράτους.
Οι κ.κ. Βουλευτές, ως αντιπρόσωποι του Έθνους, στους οποίους αποστέλλεται το παρόν παρακαλούνται προς αξιολόγηση και κρίση του τιθέμενου θέματος και για τις περαιτέρω εν αναμονή κοινοβουλευτικές ενέργειες, δια των μέσων κοινοβουλευτικού ελέγχου, προκειμένου το Σωματείο μας να ενημερώσει τα μέλη του.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών παρακαλείται για τις δικές της συλλογικές ενέργειες».

Κοινοποίηση