Δήμος Σερρών: Θα καταθέσει ή όχι ένσταση κατά του εκλογικού αποτελέσματος η «Συμμαχία Σερραίων»;


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας- Ζωή Χειμωνίδου- Infonews24

Το ερώτημα αν θα συνεχισθεί η προσπάθεια της απερχόμενης δημοτικής αρχής Σερρών για την ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος της 8ης Οκτωβρίου στο Δήμο Σερρών, «πλανάται» τα τελευταία 24ωρα, μετά και τη διαδικασία της επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, μετά από αίτημα του απερχόμενου Δημάρχου Αλέξανδρου Χρυσάφη και της παράταξής του «Συμμαχία Σερραίων». (Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ για τη διαδικασία της επανακαταμέτρησης για τον Δήμο Σερρών).

Το επόμενο «βήμα» είναι η κατάθεση ένστασης. Θα καταθέσουν ή όχι ένσταση κατά του εκλογικού αποτελέσματος ο απερχόμενος Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και η παράταξή του;
Κύκλοι της «Συμμαχίας Σερραίων» ανέφεραν στο Infonews24, πως οι νομικοί σύμβουλοι του συνδυασμού θα εξετάσουν τα ευρήματα της επανακαταμέτρησης, θα τεθούν υπ’ όψιν της παράταξης και ακολούθως θα ληφθεί η ανάλογη απόφαση για το αν θα κατατεθεί ένσταση ή όχι.

Ερωτηθείς- μάλιστα- από το Infonews24 και τη δημοσιογράφο Νάντια Δερέμπεη, το βράδυ των εκλογών, στις 8 Οκτωβρίου, για το αν θα καταθέσει ένσταση για το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Χρυσάφης είχε δηλώσει: «Δεν είμαι αυτής της φιλοσοφίας. Αυτές τις αποφάσεις δεν μπορώ να τις πάρω μόνος μου. Προφανώς το αποτέλεσμα είναι οριακό και μπορεί κάποιος να σκεφτεί να κάνει μια τέτοια διαδικασία».

Παρακολουθήστε τις σχετικές δηλώσεις του κ. Χρυσάφη το βράδυ των εκλογών:

Κοινοποίηση