Από τις 30/8 η μελέτη για το γήπεδο Σερρών στα «χέρια» της πολεοδομίας και το πόρισμα «βγήκε» χθες (Βίντεο)


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

Ο «ασκός του Αιόλου» όσον αφορά στις αποκαλύψεις για την κατάσταση του δημοτικού γηπέδου Σερρών, άνοιξε μετά και την αποκαλυπτική συνέντευξη του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Δήμου Σερρών Γιώργου Νυχτοπάτη στη δημοσιογράφο Βαΐα Βαΐδου.

Μετά τη σημερινή σύσκεψη της Επιτροπής Καταλληλότητας, αποφασίσθηκε να κλείσει το γήπεδο επ’ αόριστον (διαβάστε ΕΔΩ), ενώ χαρακτηριστικές ήταν και οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της ΠΑΕ Πανσερραϊκός Αλέξανδρου Χατζηδημητρίου (διαβάστε ΕΔΩ).

Ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Δήμου Σερρών Δημήτρης Μερετούδης ανέφερε πως η πολεοδομία πήρε στα «χέρια» της την επίμαχη μελέτη στις 30 Αυγούστου, ωστόσο το πόρισμα «βγήκε» μόλις χθες, με τον ίδιο να προσπαθεί να δικαιολογεί το γεγονός λέγοντας πως η μελέτη είναι 1.000 σελίδες και πως έπρεπε να μελετηθεί προσεκτικά. Ωστόσο, η χρονική συγκυρία, το λεγόμενο timing, είναι αυτό που προκάλεσε ερωτήματα, καθώς το πόρισμα της πολεοδομίας «συνέπεσε» με την- κατά μόλις μία μέρα νωρίτερα, συνέντευξη του κ. Γιώργου Νυχτοπάτη.

Σύμφωνα με τον κ. Μερετούδη, το πόρισμα της πολεοδομίας αναφέρει ότι οι κερκίδες δυτική και ανατολική δεν έχουν στατική επάρκεια και κρίνονται ως επικίνδυνες και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Χατζηδημητρίου πως κινδυνεύουν τα παιδιά του σχολείου, ο κ. Μερετούδης τόνισε πως αυτό είναι δική του εκτίμηση και υποστήριξε πως η κερκίδα κρίνεται επικίνδυνη μόνο σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων φαινομένων.

«Χωρίς φορτίο δεν μπορεί να πέσει από τη μία μέρα στην άλλη, μόνο σε περίπτωση έκτακτων φαινομένων. Οριακά είναι η στατική επάρκεια της ανατολικής κερκίδας σύμφωνα με τους μελετητές» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Μερετούδη:

Κοινοποίηση