Στον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Νιγρίτας βρέθηκαν σήμερα φοιτητές από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), προκειμένου να ενημερωθούν για το Σύστημα Ορθολογικής Διαχείρισης των Κενών Πλαστικών Συσκευασιών των Αγροχημικών που εφαρμόζει ο ΤΟΕΒ, για το οποίο μάλιστα έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.
Τους φοιτητές υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Νιγρίτας Δημήτρης Χύτας και όλοι μαζί επισκέφθηκαν τον Σταθμό Περισυλλογής του Φλαμπούρου, όπου τους ενημέρωσε σχετικά η Επόπτης του σταθμού Βασιλική Αστερίου.
Ο Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Νιγρίτας εφαρμόζει στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βισαλτίας, Σύστημα Ορθολογικής Διαχείρισης των Κενών Πλαστικών Συσκευασιών των Αγροχημικών. Η λειτουργία του συστήματος γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα εφαρμογής που εκπονήθηκαν στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος AgroChePack υπό τον συντονισμό του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (http://www.agrochepack.aua.gr/ ).
Η συλλογή των κενών συσκευασιών των αγροχημικών προϊόντων γίνεται σε τέσσερις (4) πρότυπους σταθμούς καταγραφής, απορρύπανσης, διαλογής και συλλογής των εν λόγω αποβλήτων. Οι τοπικοί σταθμοί κατασκευάστηκαν και λειτουργούν σε προϋπάρχοντα σημεία υδροληψίας και πλήρωσης των ψεκαστικών μηχανημάτων των αγροτών, στις Τοπικές Κοινότητες Τερπνής, Φλάμπουρου, Πατρικίου και Αχινού του Δήμου Βισαλτίας.
Στους τέσσερις (4) τοπικούς σταθμούς απασχολούνται ισάριθμοι επόπτες, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία των τοπικών σταθμών.