«Σαρώνει» το «κοκτέιλ» λοιμώξεων- Τι συστήνει ο Νομίατρος Σερρών (Βίντεο)


Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου- Infonews24

Έντονος είναι ο προβληματισμός για το «κοκτέιλ» λοιμώξεων που επικρατεί και προσβάλλει μικρούς και μεγάλους.

Μιλώντας στο Infonews24, ο Νομίατρος Σερρών Αναστάσιος Αναστασιάδης τονίζει ότι όντως υπάρχει αύξηση των λοιμώξεων από τον Αύγουστο και μετά σταδιακά και υπογράμμισε πως η γρίπη είναι σε μεγάλη αύξηση και πως φαίνεται να «κυριαρχεί» η γρίπη Α.

«Θα πρέπει πάντα να είμαστε σε επαφή με τους γιατρούς. Ανάλογα με τα συμπτώματα, να γίνεται η κλινική εξέταση και η διάγνωση, προκειμένου να υπάρξει η κατάλληλη θεραπεία» ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος υπογράμμισε πως, όσον αφορά στον κορονοϊό, οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι με χρόνια προβλήματα θα πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή και να είναι πάντα σε επαφή με το γιατρό τους.

Αναφερόμενος στη γρίπη που- όπως είπε χαρακτηριστικά- κυριαρχεί, αυτή επιφέρει έντονα τα συμπτώματα και ιδιαίτερα σε όσους νοσούν για πρώτη φορά, όπως έντονο βήχα, δύσπνοια, μυαλγίες, έντονη κακουχία.

«Υπάρχει κατάλληλη αγωγή και το εμβόλιο που θα έπρεπε ήδη να το έχουν κάνει» υποστήριξε ο Νομίατρος Σερρών, ο οποίος εκτιμά ότι μέχρι τον Μάρτιο- Απρίλιο θα υπάρξει η κορύφωση των λοιμώξεων.

«Υπάρχει ένα κοκτέιλ χειμερινών λοιμώξεων που ειδικά στα παιδιά προκαλεί τις λεγόμενες βρογχιολίτιδες, λοιμώξεις του αναπνευστικού, ανωτέρου και κατωτέρου. Σε συνεργασία με το γιατρό θα πρέπει να γίνει σωστή διάγνωση κι αν γίνει η σωστή διάγνωση, βρίσκεται η θεραπεία. Πάντα κοιτάμε την κλινική κατάσταση του ασθενούς. Εάν είναι καλή δείχνει ότι βαίνουν καλά. Αν δούμε ότι η κλινική κατάσταση δεν βελτιώνεται τότε θα πρέπει άμεσα να επικοινωνήσουμε με τον γιατρό μας» δήλωσε ο Νομίατρος Σερρών Αναστάσιος Αναστασιάδης.

Παρακολουθήστε ολόκληρη της συνέντευξη του Νομίατρου Σερρών:

Κοινοποίηση