Σωματείο Εργαζομένων Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ν. Σερρών: «Να θεσμοθετηθεί το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στον κλάδο μας»


Να συμπεριλάβει τον κλάδο στα επαγγέλματα στα όποια υποχρεώνεται ο εργοδότης να παρέχει το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας αλλά και το επικινδυνότητας, ζητά από την Υπουργό Εργασίας, το Σωματείο Εργαζομένων Επεξεργασίας Απορριμμάτων Νομού Σερρών.

Το Σωματείο επισημαίνει ότι εργάζονται καθημερινά ανάμεσα σε οικιακά, βιομηχανικά, αγροτικά αλλά και ιατρικά απορρίμματα, ρισκάροντας δηλαδή την υγεία τους και την σωματική τους ακεραιότητα και πως παρόλα αυτά, δεν λαμβάνουν το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας καθώς και το επικινδυνότητας, μιας και η λειτουργός εταιρεία του εργοστασίου, αν και αναγνωρίζει το ηθικό δικαίωμα τους, υποστηρίζει πως δεν είναι θεσμοθετημένο από το κράτος.

Το Σωματείο λαμβάνοντας υπόψη και το αυξημένο κόστος ζωής και τις επισφαλείς συνθήκες στις οποίες εργαζόμαστε, καλεί την αρμόδια αρχή και το κράτος να συμπεριλάβει τον κλάδο στα επαγγέλματα στα όποια υποχρεώνεται ο εργοδότης να παρέχει το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας αλλά και το επικινδυνότητας.

Μάλιστα, το Σωματείο έστειλε και σχετική επιστολή στην Υπουργό Εργασίας, στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Αξιότιμη κυρία υπουργέ,
Ως πρόεδρος του πρωτοβάθμιου σωματείου εργαζομένων επεξεργασίας απορριμμάτων Π.Ε. Σερρών έλαβα το θάρρος να επικοινωνήσω μαζί σας αφού είστε η πλέον αρμόδια να μοιραστούμε τους προβληματισμούς μας σχετικά με την καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας καθώς και το επικινδυνότητας, τα οποία πιστεύουμε ότι δικαιούμαστε λόγω της επισφαλούς και επιβλαβούς φύσης της εργασίας μας.
Στο πλαίσιο αυτό αιτούμαστε την πραγματοποίηση συνάντησης μαζί σας ώστε να συζητήσουμε σοβαρά θέματα που μας απασχολούν.
Κλείνοντας την επιστολή μας, εκφράζουμε την αισιοδοξία μας για μια θετική απάντηση, αποβλέποντας σε μια εποικοδομητική συζήτηση.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Με τιμή,
Αγιάννης Πέτρος».

Κοινοποίηση