Διαμαρτυρία της ΕΝΙΝΣ για τα απογευματινά χειρουργεία-Παπαμιχάλης: «2.000 χειρουργεία σε αναμονή Νοσοκομείο Σερρών» (Βίντεο)

Την έντονη αντίθεσή τους με τα απογευματινά χειρουργεία εκφράζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, δια στόματος του προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Βαγγέλη Παπαμιχάλη. Ο κ. Παπαμιχάλης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Δίκτυο Τηλεόραση αναφέρει πως στο Νοσοκομείο Σερρών λειτουργούν οι μισές αίθουσες χειρουργείων απ’ αυτές που υπάρχουν κι αυτό γιατί υπάρχει έλλειψη προσωπικού (αναισθησιολόγοι, νοσηλευτές κτλ).

«Ποιοι θα έρθουν να κάνουν απογευματινά χειρουργεία, αυτοί, οι οποίοι δεν επαρκούν και δουλεύουν παρά πολλές ώρες για να μπορέσουν να καλύψουν τα πρωϊνά;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΕΝΙΝΣ.

Ο κ. Παπαμιχάλης, τόνισε ότι αυτή στη στιγμή υπάρχουν περίπου 2.000 χειρουργεία σε αναμονή, στο Νοσοκομείο Σερρών.

Ο ίδιος σχολίασε ένα μέρος των μεταρρυθμίσεων που δημοσίευσε το iatropedia.gr που θέλει να δίνεται άδεια με νέα νομοθεσία σε χειρουργικές ομάδες να «περιοδεύουν» και να πραγματοποιούν επεμβάσεις σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας, τα οποία δεν διαθέτουν το απαραίτητο προσωπικό. Ο πρόεδρος των Ιατρών, χαρακτήρισε καραγκιοζιλίκι, το εν λόγω μέτρο.

Δείτε το βίντεο από το Δίκτυο Τηλεόραση

Κοινοποίηση