Εξελίξεις στην υπόθεση της επίθεσης σε βάρος 2 ανηλίκων στη Νιγρίτα- Σε κακούργημα αναβαθμίζεται η κατηγορία; (Βίντεο)


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας- Infonews24

Για εξελίξεις στην υπόθεση της επίθεσης σε βάρος δύο ανηλίκων, που έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας στη Νιγρίτα (διαβάστε ΕΔΩ το χθεσινό ρεπορτάζ του Infonews24), κλήθηκαν να ενημερωθούν οι δικηγόρων όλων των πλευρών.

Η έκθεση που εστάλη στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, από το Νοσοκομείο Σερρών, φαίνεται να ήταν αυτή που «έπαιξε ρόλο» στη μεταβολή της κατηγορίας, σύμφωνα με τον δικηγόρο των ανηλίκων, θύματα της επίθεσης, Αλέξανδρο Τζιάγκαλο.

Οι δικηγόροι ενημερώθηκαν πως η κατηγορία αναβαθμίστηκε και από πλημμεληματικού χαρακτήρα επικίνδυνη σωματική βλάβη, μετατρέπεται στην κακουργηματικού χαρακτήρα βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, τελεσθείσα για κάποιους, κατά απόπειρα για άλλους κατηγορούμενους.

Γι’ αυτό το λόγο, εξάλλου, αποσύρθηκε σήμερα, κατά άρθρο 324 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, η δικογραφία από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων ενηλίκων, Δημήτρης Καλαϊτζής ανέφερε πως πιθανώς επίκειται η αναβάθμιση της πράξης κακουργηματικού χαρακτήρα και πρόσθεσε:
«Το τι ακριβώς συνέβη είναι υπό διερεύνηση και είναι περιεχόμενο της δικογραφίας. Αναμένουμε να λάβουμε γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας και από Δευτέρα να απευθυνθούμε στην τακτική ανακρίτρια, προκειμένου να δώσουμε εκεί τις απολογίες και τις εξηγήσεις και να υπερασπιστούμε ο καθένας τη θέση του».

Ο κ. Καλαϊτζής ανέφερε στους δημοσιογράφους πως από την πρώτη στιγμή οι γονείς των παιδιών που εκπροσωπεί ο ίδιος και η συνάδελφός του Πετρούλα Παπαδοπούλου, είναι σε επικοινωνία με τους γονείς των παιδιών που φέρονται να είναι τα θύματα της πράξης η οποία διερευνάται, σε μία προσπάθεια ειλικρινούς έκφρασης συγνώμης.

Η δικηγόρος Πετρούλα Παπαδοπούλου, η οποία εκτός από τον δεύτερο ενήλικο εκπροσωπεί και έναν εκ των ανηλίκων, δεν θέλησε να επεκταθεί και υπογράμμισε πως δεν έχει λάβει γνώση της νέας πλέον δικογραφίας,

Ο δικηγόρος των παιδιών, θύματα της επίθεσης, Αλέξανδρος Τζιάγκαλος υπογράμμισε πως δεν έχει λάβει ακόμη αντίγραφα της δικογραφίας, επεσήμανε πως οι γονείς ακόμη είναι σε σοκ, ενώ το ένα από τα παιδιά μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στη Θεσσαλονίκη και φέρει κάταγμα στο μέτωπο.

Κοινοποίηση