Ολοκληρώνονται οι εγγραφές στο Belles Historic Trail στο Ν.Πετρίτσι

Tην Τρίτη 16 Απριλίου 2024 ολοκληρώνονται οι εγγραφές στους αγώνες βουνού Belles Historic Trail, που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Απριλίου 2024 στις Ν.Α. πλαγιές της οροσειράς της Κερκίνης ή Μπέλλες με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Νέο Πετρίτσι.

Φέτος η διοργάνωση συμπεριλαμβάνει τέσσερις (4) συνολικά αγώνες, για όσους και όσες επιζητούν αδρεναλίνη στο … «κόκκινο» σε διαδρομές βουνού ή πιο χαλαρούς ρυθμούς σε on road κομμάτι.

 

Συγκεκριμένα :

· «Βelles Historic Trail» : 22 χλμ + 1340 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς.

· «Sultanitsa Trail Run» : 8 χλμ + 502 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς.

· «Ν.Πετρίτσι Run» : 5 χλμ + 152 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς.

· «Riko Kids Run» : 1 χλμ + 65 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς (παιδικός αγώνας).

 

Οι βασικοί αγώνες της διοργάνωσης έχουν πιστοποιηθεί από την ΙΤRA – International Trail Running Association (Διεθνής ένωση για το trail running) και συμπεριλαμβάνονται στο Εθνικό Πρωτάθλημα – ITRA National League και στο επίσημο καλεντάρι.

 

Στόχος τoυ «Βelles Historic Trail» είναι η καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας και η ανάδειξη του φυσικού και ιστορικού πλούτου της εμβληματικής οροσειράς της Κερκίνης ή Μπέλλες και γενικότερα η προβολή της περιοχής μας.

 

Ο Πολιτιστικός – Φυσιολατρικός Σύλλογος Νέου Πετριτσίου και οι εθελοντές που τον πλαισιώνουν, εργάζονται πυρετωδώς για ένα όσο γίνεται άρτιο αποτέλεσμα, με στόχο -όπως και τα προηγούμενα χρόνια- οι συμμετέχοντες να απολαύσουν την πλούσια φύση και τις διαδρομές των αγώνων σε βαθύσκιωτα μονοπάτια, δίπλα σε αιωνόβια πλατάνια και τρεχούμενα νερά ή σε ψηλές πλαγιές με θέα στην Κερκίνη και την σερραϊκή ενδοχώρα που κόβει την ανάσα.

Η φιλοξενία, που χαρακτηρίζει τους ντόπιους, αποτελεί σημείο αναφοράς του Belles Historic Trail. Αρκεί να διαβάσει κανείς τα σχόλια των αθλητών στα social media μετά τις προηγούμενες διοργανώσεις για να αντιληφθεί κανείς τη σημασία που έχουν δώσει οι διοργανωτές στη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας όμορφη εκδήλωση. Δεν είναι μόνο οι ντόπιοι εθελοντές, το χειροκρότημα και τα επιφωνήματα του κόσμου, στην εκκίνηση και στον τερματισμό- είναι και τα τοπικά εδέσματα που ετοιμάζουν οι γυναίκες του χωριού, για να … τρατάρουν τους συμμετέχοντες στους αγώνες, δίνοντάς την ευκαιρία να γνωρίσουν την τοπική παραδοσιακή γαστρονομία που είναι … πολυσυλλεκτική. Μακεδονίτικη, βλάχικη, ποντιακή κ.α.

Η οροσειρά της Κερκίνης ή Μπέλλες, διαχρονικά είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το Νέο Πετρίτσι, όπως και με τα υπόλοιπα χωριά της περιοχής που βρίσκονται στους πρόποδες και στις πλαγιές του, μια και μεγάλος αριθμός του πληθυσμού βιοπορίζεται από αυτό (υλοτομία, κτηνοτροφία) και αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητάς του.

2 / 2

Στο διάβα των αιώνων επίσης το Μπέλλες αποτέλεσε σημείο σφοδρών συγκρούσεων, που άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία. Από τη «Μάχη στο Κλειδί» το 1014 ανάμεσα σε Βυζαντινούς και Βούλγαρους έως την ηρωική αντίσταση των λιγοστών υπερασπιστών των οχυρώσεων της θρυλικής «Γραμμής Μεταξά» κατά την γερμανική επίθεση στην Ελλάδα το 1941 και τη «Μάχη των Οχυρών».

Φέτος το Belles Historic Trail, συμμετέχει στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του δήμου Σιντικής για την 83η επέτειο της «Μάχης των Οχυρών» που πραγματοποιύνται τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.

Το Belles Historic Trail είναι μια καλή ευκαιρία για ένα όμορφο διήμερο στην περιοχή της Κερκίνης, με πολλά ενδιαφέροντα σημεία και με τη φύση -και λόγω εποχής- στα καλύτερά της.

Για όσους και όσες αγαπούν το τρέξιμο σε ψηλά μονοπάτια, και στις πλαγιές ενός βουνού που έγραψε ιστορία, οι αγώνες του Βelles Historic Trail αποτελούν δυνατή επιλογή για δυνατές συγκινήσεις, εκπληρώνοντας κάθε προσδοκία συνδυασμού ταχύτητας και αγώνα trail.

Την παρουσίαση των αγώνων θα κάνει ο δημοσιογράφος Λευθέρης Πλακίδας.

Όλες οι πληροφορίες για τους αγώνες και τις διαδρομές, καθώς και εγγραφές στο : www.belleshistorictrail.gr.

Κοινοποίηση