Κυριακή των Βαΐων στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στο Σιδηρόκαστρο (Βίντεο)

Με λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους πιστών, εορτάστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, στο Σιδηρόκαστρο, η Κυριακή των Βαΐων. Σε ανάμνηση της θριαμβευτικής εισόδου του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, ο Ιερός Ναός, όπως και όλοι οι ναοί στολίστηκαν με κλαδιά από βάγια και φοίνικες.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο εφημέριος της Αγίας Παρασκευής πατέρας Παύλος Παπαδόπουλος, δεν μοίρασε βάγια και φύλλα δάφνης, αλλά πανέμορφα δημιουργήματα με διάφορους συμβολισμούς, φτιαγμένα από φύλλα φοίνικα, φτιαγμένα με αγάπη από το νησί της Κω. Μάλιστα, οι δημιουργίες υπάρχουν και εντός του ναού και κοσμούν τους πολυελαίους και τις εικόνες.

«Κάθε τέτοια μέρα εδώ και 14 χρόνια, οι πιστοί βγαίνουν από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα γνωστά σταυρουδάκια στο χέρι, πλέγματα από βάγια, τα οποία φέρνουμε από το νησί της Κω. Το έθιμο αυτό, αναπαριστά την υποδοχή του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, όπου Τον είχαν υποδεχτεί «Μετά βαΐων και κλάδων». Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, φεύγοντας ο κάθε πιστός, μαζί με το αντίδωρο, παίρνει κι από ένα σταυρό και αυτό φτάνοντας στο σπίτι η νοικοκυρά, το τοποθετεί στο εικονοστάσι. Τα κρατούν ως φυλαχτό στο εικονοστάσι ή στο αυτοκίνητο τους» αναφέρει στο Infonews24, ο πατέρας Παύλος Παπαδόπουλος.

 

 

Κοινοποίηση