«Block στη Βία»: Το πρώτο συνέδριο στις Σέρρες για τη νεανική παραβατικότητα με την «υπογραφή» της Οργάνωσης «Μαζί πιο Δυνατές»


Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων, η Οργάνωση «Μαζί πιο Δυνατές» διοργανώνει το 1ο Συνέδριο με θέμα τη νεανική παραβατικότητα και τίτλο «Block στη Βία», το Σάββατο 11/05/2024, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Σερρών «Ιωάννης Τσιντσάρης», στις 18:00.

Η Οργάνωση «Μαζί πιο Δυνατές», ως μια πρωτοβουλία με αυξημένα κοινωνικά αντανακλαστικά δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχη στο οξύ και καλπάζον πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, που ακούει στο όνομα «Εγκληματικότητα Ανηλίκων».

Έχουμε λοιπόν ήδη επεξεργαστεί ένα Σχέδιο Δράσης ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης, αφύπνισης, παροχής επιστημονικών μοντέλων/προτάσεων και έρευνας σε μια φιλόδοξη αλλά ταυτόχρονα τόσο αναγκαία προσπάθεια αντιμετώπισης της εγκληματικότητας των παιδιών, των εφήβων, των νέων.

Αποδέκτες και πρωταγωνιστές αυτής της εκστρατείας είναι τα ίδια τα παιδιά, γι’ αυτό και το κάλεσμα της απευθύνεται στα παιδιά αλλά και στους γονείς, στην ευρύτερη οικογένεια, σε όλους όσοι επαγγελματικά σχετίζονται με τα παιδιά, όπως νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, καθηγητές, προπονητές, κοινωνικές υπηρεσίες, η ίδια η κοινωνία.

Προσκεκλημένοι θα είναι προσωπικότητες του είδους, που εκπροσωπούν κάθε πτυχή της πρόληψης, διάγνωσης, αντιμετώπισης, ενδυνάμωσης ενάντια στην παραβατικότητα ανηλίκων και απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες, όπως οι:
• Αλέξιος Λάππας: Ψυχίατρος Παιδιών, Εφήβων και Οικογενειών, Ειδικευθείς στην Μεγάλη Βρετανία, μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου των Ψυχιάτρων.
• Μαριάννα Αντωνακάκη ΜΑ: Υπ. Ερευνητικής Ψυχολογίας, Παιγνιοθεραπεύτρια, Δημιουργός του NowletsPlay.
• Αθανάσιος Κανάκης: Ψυχολόγος της Ελληνικής Αστυνομίας, Συνεργάτης της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, του Τμήματος Ανηλίκων, Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων ως πραγματογνώμων ψυχολόγος, Εκπαιδευτής της ΕΛ.ΑΣ.
• Αστυν. Δ/ντρια Ευαγγελία Δούμα: Υποδιευθύντρια ΔΑ Σερρών, Υπεύθυνη Νεανικής Παραβατικότητας & Ενδοοικογενειακής Βίας
• Υπαστυνόμος Α’ Ευανθία Ευαγγέλου: Αξιωματικός Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος

Το δικό του μήνυμα θα δώσει από τις Σέρρες ο γνωστός σε όλους μας YouTuber Αλέξανδρος Κοψιάλης.
Παρουσιάζει η Δημοσιογράφος Άννα Ζηρδέλη.

Το Συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, χαιρετίζει ο παραολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής Αντώνης Τσαπατάκης, ενώ δίνουν το «παρών» η Ολυμπιονίκης Τοξοβολίας Φωτεινή Βαβάτση και ο Ολυμπιονίκης Πάλης Απόστολος Τασκούδης.

«Block στη Βία», το Σάββατο 11/05/2024, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Σερρών «Ιωάννης Τσιντσάρης», στις 18:00.

Κοινοποίηση