Χ. Αποστολίδης για την υπόθεση ιδιωτών και κτηνιάτρων στις Σέρρες: «Δεν έχω το κατηγορητήριο- Αυτά είναι ανεπίτρεπτα» (Βίντεο)


Σαν «κεραυνός εν αιθρία» έπεσε στις Σέρρες η είδηση της σύλληψης ιδιωτών και κτηνιάτρων, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου και για έκδοση ψευδών βεβαιώσεων γέννησης- θανάτων και σφαγής ζώων, έναντι αμοιβής, για λογαριασμό κτηνοτρόφων.

Την είδηση γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σήμερα, αναφέροντας καταρχάς πως από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος εξαρθρώθηκαν -3- εγκληματικές ομάδες, αποτελούμενες από ιδιώτες και κτηνιάτρους Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας, που δραστηριοποιούνταν στην έκδοση ψευδών βεβαιώσεων γέννησης – θανάτων και σφαγής ζώων, έναντι αμοιβής, για λογαριασμό κτηνοτρόφων, ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο. (Διαβάστε ΕΔΩ το ιστορικό της υπόθεσης και αναλυτικά την ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη)

Σήμερα το πρωί, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα έξι άτομα που έχουν σχέση με ιδιωτικό σφαγείο, στον Δήμο Σιντικής, αλλά και κτηνίατροι του δημοσίου.

Ο δικηγόρος και συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων Χαράλαμπος Αποστολίδης ανέφερε πως ως συνήγορος δεν ξέρει γιατί κατηγορείται ο πελάτης του και πως έχει μια συλλήβδην ποινική δίωξη και πως απαγορεύθηκε να πάρουν την ποινική δίωξη προς το παρόν.

«Δεν έχω κατηγορητήριο. Δεν ξέρω γιατί ακριβώς κατηγορούμαι κι έχω μια δικογραφία 3.000 σελίδων, η οποία θα μου σταλεί με email, γιατί είναι αδύνατο αυτή την ώρα να φωτοαντιγραφηθεί, να την μελετήσω και να βγάλω ό,τι συμπεράσματα μπορώ. Αυτά τα πράγματα είναι ανεπίτρεπτα. Να πηγαίνει τη Δευτέρα ο κατηγορούμενος να απολογηθεί και να μην έχει κατηγορητήριο. Ο Εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες συλλήβδην» δήλωσε ο κ. Αποστολίδης, ο οποίος πρόσθεσε πως οι κατηγορίες είναι διαφορετικές, αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιες αφορούν ποιον και σε τι βαθμό.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την υπόθεση, ο κ. Χαράλαμπος Αποστολίδης ανέφερε: «Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάνει τη δουλειά του. Καλό είναι να διευκολύνει και εμάς μαζί με το Υπουργείο Δικαιοσύνης να κάνουμε και εμείς τη δουλειά μας και δεν μας διευκολύνει προς το παρόν και ήδη έχουμε παραβάσεις του άρθρου 6 της Συνθήκης της Ρώμης των δικαιωμάτων του ανθρώπου για μια τίμια δίκη και στην οποία τίμια δίκη συμπεριλαμβάνονται και οι ανακριτικές διαδικασίες και πράξεις. Ερχόμαστε να απολογηθούμε χωρίς να έχουμε ξεκαθαρίσει για ποιον και για ποια αδικήματα ασκείται η ποινική δίωξη και δεν έχουμε κατηγορητήρια στα χέρια μας. Τι θα πω εγώ τη Δευτέρα; Θα πάρω στις 8 ή 9 η ώρα το πρωί της Δευτέρας το κατηγορητήριο για να συντάξω απολογητικό υπόμνημα στις 11 που θα απολογηθώ; Δεν θα ζητήσω αναβολή. Θα απολογηθώ και θα σας πω δεν έχω να πω τίποτα».

Οι κατηγορούμενοι κρατούνται μέχρι την απολογία τους τη Δευτέρα, οπότε και θα αποφασισθεί η τύχη τους, με τον κ. Αποστολίδη να υπογραμμίζει τα εξής: «Καλά θα κάνουν οι δημόσιες αρχές και οι υπηρεσίες να κρατάνε πιο χαμηλούς τόνους. Έχετε ακούσει ποτέ αστυνομικές αρχές να προσάγουν κατηγορουμένους και να μην είναι δεμένες οι υποθέσεις; Από το κάποια στοιχεία μέχρι το αδιάσειστα στοιχεία έχει μεγάλη διαφορά. Το τσουβάλιασμα κάνει κακό. Η όλη ιστορία γίνεται για 2.500 ευρώ. Στο μεγαλύτερο μέρος των περιπτώσεων ήταν άνευ ανταλλάγματος, προφανώς για να βοηθήσουν τους κτηνοτρόφους».

Κοινοποίηση