Συναυλία-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από την Ι.Μ. Σιδηροκάστρου

Μεγάλη μουσική Συναυλία αφιερωμένη στον παγκοσμίου φήμης Μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη διοργάνωσε και πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου το βράδυ της Τετάρτης 26 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο της ανακαινισμένης πλέον Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σιδηροκάστρου.

Μια εκδήλωση που από καιρό οραματίστηκε και επιμελήθηκε ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μακάριος και αποφάσισε να την εντάξει στο πλαίσιο των άλλων εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Σιντικής και ολόκληρη η τοπική Κοινωνία με αφορμή την 111η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης.

Αμέσως μετά τον Εσπερινό που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας για τα Ελευθέρια της πόλης, όλοι, κλήρος και λαός, κατευθύνθηκαν στην Λέσχη Αξιωματικών και πήραν τις θέσεις τους για να απολαύσουν το μουσικό υπερθέαμα.

Την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο νεαρός και φέρελπις Μουσικός και Μαέστρος κ. Γεώργιος Παντσουράκης, ο οποίος κατάγεται από την Ηράκλεια και με πολύ χαρά αποδέχθηκε την πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου και ήλθε με την δεκαπενταμελή ορχήστρα του, αφ’ ενός για να τιμήσει τον θρύλο που λέγεται “Μίκης Θεοδωράκης”, αφ’ ετέρου για να ζωντανέψει το Σιδηρόκαστρο και να ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους στη μουσική πανδαισία των διαχρονικών και αξέχαστων τραγουδιών του μεγάλου Μουσικοσυνθέτη.

Πέραν των 800 ακροατών κατέκλυσαν τον προαύλιο χώρο της Λέσχης Αξιωματικών αποδεικνύοντας ότι ξέρουν να τιμούν τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται για τα Ελευθέρια της πόλης τους και ότι εμπιστεύονται τις πρωτοβουλίες της τοπικής Εκκλησίας και του Μητροπολίτη τους για την ποιότητα και την ιδιαίτερη καλλιτεχνική αξία τους.

Δέκα διαφορετικά όργανα και πέντε τραγουδιστές, ο Γιώργος Παντσουράκης, ο Σωτήρης Ξιδάς, η Εύα Σοφιάδου, ο Νίκος Φιλέντας και ο Γιάννης Δέντσας, σε απόλυτη μελωδική αρμονία και με νεανικό παλμό κατόρθωσαν να προσφέρουν ένα αξιόλογο μουσικό πρόγραμμα που συνάρπασε και ενθουσίασε όλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ορχήστρα πλαισίωσε η Νάνσυ Μουλά, που απέδωσε πολλά από τα τραγούδια στη νοηματική γλώσσα, την οποία διδάχθηκε προ ετών και χειρίζεται άριστα, κάτι που συγκίνησε όλους για την πρωτοτυπία και την μοναδικότητά του.

Σύσσωμοι οι επικεφαλής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων έδωσαν το παρών στην εκδήλωση.

Ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Σιντικής κ. Γεώργιος Τάτσιος με τους Αντιδημάρχους του, τον κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο και την κ. Διονυσία Ζήκα, ο Δήμαρχος Ηράκλειας κ. Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, ο Διοικητής του 567 Μ/Π ΤΠ Αντισυνταγματάρχης Χρήστος Δήμου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου κ. Άγγελος Κράσιος, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σιδηροκάστρου κ. Ιωάννης Μήλτσιος και ο Διοικητής της Δομής Μεταναστών στο Κλειδί κ. Βασίλειος Νικηφόρου.

Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος, φανερά συγκινημένος και με έκδηλη την ικανοποίηση στο πρόσωπό του, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ορχήστρα για την αξιόλογη παρουσία τους, τους θεσμικούς φορείς που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και όλο τον κόσμο που πάντοτε ξέρει να αγκαλιάζει και να στηρίζει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και υψηλών καλλιτεχνικών προδιαγραφών παραγωγές.

Ευχαρίστησε, τέλος, και τον χορηγό που προσέφερε δωρεάν όλα τα νερά και τα αναψυκτικά, και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες, για να κεραστούν όλοι οι ακροατές.

Ιδιαιτέρως όμως ο Σεβασμιώτατος εξέφρασσε την ευγνωμοσύνη σε όλους τους συνεργάτες του, τους Ιερείς των ενοριών του Σιδηροκάστρου και της ευρύτερης περιοχής που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτό το προσωπικό του όραμα.

Ένα όραμα που αποδεικνύει ότι η τοπική Εκκλησία υπάρχει για να εμπνέει, μπορεί να συνεργάζεται με νέους και ικανούς ανθρώπους, να θέτει στόχους υψηλούς και να τους επιτυγχάνει, να προάγει τον πολιτισμό, να οργανώνει εκδηλώσεις με καλλιτεχνική σπουδαιότητα, να διδάσκει την τιμή στους προγόνους μας και κυρίως να συγκεντρώνει γύρω από τις δράσεις της πολλούς ανθρώπους που θέλουν να ευφρανθούν, να συγκινηθούν, να ονειρευτούν και να θαυμάσουν.

Ένα όραμα που πιστοποιεί το γεγονός ότι η Εκκλησία ξέρει να συνδέει τους νέους με τους μεγαλυτέρους, να ενώνει το κλασσικό με το μοντέρνο, να συνδυάζει τις εκκλησιαστικές τελετές με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα λαϊκά δρώμενα και να συνυφαίνει έτσι το κοσμικό και το επίγειο με το θεϊκό και το ουράνιο.

Πηγή: Romfea.gr

Κοινοποίηση