Τα «κροκοδείλια δάκρυα» Τσαλικάκη για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Σερρών

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας- Infonews24

Αναγνωρίζει, λέει, ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης, το πρόβλημα που υπάρχει στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών σχετικά με τις μετακινήσεις ιατρών και συγκεκριμένα παθολόγων στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας. Ο κ. Τσαλικάκης σήμερα το πρωί βρέθηκε στο νοσηλευτικό ίδρυμα των Σερρών και αναφέρθηκε στο θέμα, απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ο κ. Τσαλικάκης, υπογράμμισε ότι η απόφαση για μετακίνηση των παθολόγων ελήφθη από τη Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας, προκειμένου να στηριχθεί το νοσοκομείο της Δράμας. Πιο συγκεκριμένα, ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ ανέφερε ότι η κάλυψη των εφημεριών από γιατρούς του Νοσοκομείου Σερρών στο γειτονικό νοσηλευτικό ίδρυμα θα συνεχιστούν μέχρι και τον Αύγουστο, μια εφημερία για μια ημέρα το μήνα.

«Το Νοσοκομείο Δράμας στηρίζει έναν Νομό με 110.000 κατοίκους και έχουν απομείνει δυστυχώς δύο παθολόγοι και ένας ειδικευόμενος παθολογίας. Όλη η υγειονομική περιφέρεια και όλα τα νοσοκομεία με αρκετές εφημερίες συνδράμουν, έτσι ώστε να λειτουργήσει το νοσοκομείο. Για τους επόμενους δύο ακόμη μήνες σειρά έχει το νοσοκομείο Σερρών και με μια εφημερία. Οι υπόλοιπες εφημερίες που απομένουν καλύπτονται απ’ όλα τα νοσοκομεία όπου υπάρχει δυνατότητα κάποιος παθολόγος να δώσει τη μια παραπάνω. Καταλαβαίνω ότι τους δυσαρεστώ. Το προσωπικό του νοσοκομείου είναι αξιολογότατο έχω να πω» τόνισε ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν κίνητρα για τους γιατρούς των περιφερειακών νοσοκομείων, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει λεπτομερώς ο,τιδήποτε.

«Θα πρέπει να βρεθούν συνολικά κάποια κίνητρα που θα κρατήσουν τον Έλληνα γιατρό στη χώρα μας, αλλά και ειδικότερα στα περιφερειακά νοσοκομεία» σημείωσε ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ. Ο κ. Τσαλικάκης ανέφερε ότι το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών είναι εξαιρετικό και πως σ’ αυτό υπάρχουν γιατροί, οι οποίοι παρέχουν εξαιρετικές υπηρεσίες στους ασθενείς.

Τέλος, ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ επισήμανε ότι μέχρι τώρα δεν έχει κληθεί από τον Εισαγγελέα Σερρών για να καταθέσει, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση των καταγγελιών της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Σερρών για το ζήτημα των μετακινήσεων παθολόγων στο Νοσοκομείο της Δράμας.

Κοινοποίηση