Έκαναν λιτανεία για να βρέξει στην Παλαιοκώμη και στο Δραβήσκο (Βίντεο)

Η παρατεταμένη ανομβρία στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, οδήγησε τους ιερείς των δύο Ιερών Ναών Τιμίου Σταυρού και Αγίου Γεωργίου της Τοπικής Κοινότητας Παλαιοκώμης να τελέσουν σήμερα το πρωί λιτανεία, προκειμένου να βρέξει.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από συνεννόηση της Τοπικής Κοινότητας Παλαικώμης και των δύο ενοριών του χωριού. Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, ξεκίνησε η λιτανεία και στους δύο ναούς με πομπή ως το εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία.

Πιστοί, αγρότες και μη προσευχήθηκαν στον Θεό για να βρέξει, ενώ οι δύο ιερείς πατήρ Αγαθάγγελος και πατήρ Βασίλειος διάβασαν ειδικές ευχές για την ανομβρία.

Λιτανεία για την ανομβρία τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου 20 Ιουλίου 2024, και στον Δραβήσκο του Δήμου Νέας Ζίχνης. Αγρότες της περιοχής άφησαν για λίγο τη δουλειά τους και μαζί με τους κατοίκους του χωριού και τον ιερέα Παναγιώτη Γιαζιτζόγλου κατευθύνθηκαν έως τον ποταμό Αγγίτη, προσευχόμενοι στο Θεό να βρέξει, καθώς η παρατεταμένη ανομβρία δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

(Λιτανεία από τον Δραβήσκο-Φωτογραφία Κώστας Νταράκης)

«Να ξέρετε έχουμε μείνει μόνοι μας! Δεν ενδιαφέρεται κανένας από την Κυβέρνηση για το πρόβλημα μας. Εδώ και δέκα μέρες έχω ζητήσει καύσιμα για τις αντλίες και δεν απαντάει κανείς αν είχε εκλογές όλοι οι υποψήφιοι θα ήταν στον κάμπο. Έχω στείλει έγραφα στο υπουργείο στην περιφέρεια στους δήμους σε όλους τους βουλευτές αλλά απόλυτη σιγή. Η Μόνη μας ελπίδα ο Θεός!!!» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Νέας Ζίχνης Κώστας Νταράκης.

 

(Λιτανεία από τον Δραβήσκο-Φωτογραφία Κώστας Νταράκης)

Δείτε τα βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Νέας Ζίχνης Κώστας Νταράκης.

Κοινοποίηση